Mestna občina Maribor je za ureditev Cafove ulice pridobila 320.000 evrov nepovratnih sredstev. Podrobnosti projekta predstavljajo stanovalcem, ki nad omejitvijo prometa sprva niso bili navdušeni.

Cafova ulica, ki jo obdajajo Srednja ekonomska šola, Višja šola za turizem in gostinstvo, Okrajno sodišče, stanovanjske površine in lokacije lokalov, bo deležna ukrepa trajnostne mobilnosti, s katerim bo ulica dobila prenovljeno podobo.

Vodstvo Mestne občine Maribor prav danes danes predstavlja projekt ureditve Cafove ulice stanovalcem in poslovnim objektom zadevne ulice ter ostali zainteresirani javnosti. Kot so zapisali projekt spodbuja ključne smernice razvoja urbane mobilnosti za izboljšanje kakovosti zraka v mestih, kar pogojuje čim večjo mero razogličenja in trajnostne multimodalne urbane mobilnosti.

Projekt je bil prijavljen septembra 2018 na razpis Ministrstva za infrastrukturo, kjer so bila s sklepom 19. decembra 2018 pridobljena nepovratna sredstva v višini 320.084,72 evrov.

Omejen motorni promet na ulici

Projekt naj bi Mariborčanom prinesel meščanom prijazen prostor, ki bo omejen za motorni promet in posledično dan v skupno rabo ljudem. Ob lanskoletni napovedi projekta so se sprožili številni pomisleki zaradi omejitve prometa in ukinitve parkirnih mest.

Tako bo videti prenovljena Cafova ulica.

Na ulici mesta le za šest avtomobilov in dostavo

Na prenovljeni Cafovi ulici naj bi bil urejen mirujoči promet, za katerega bo namenjenih šest parkirnih mest, ki ostajajo nespremenjena. Ob tem bosta označeni dve površini za dostavo, ena za dostavo stanovalcem, druga za dostavo lokalom. Projekt prenove ulice ne bo omejil dostopa do garažne hiše, poudarjajo na mariborski občini.

Prevoznost ulice bo regulirana s pomičnimi količki, ki umirjajo motorni promet. Z zasaditvijo dreves in grmovnic želijo tudi zasnovati prostor medgeneracijskega druženja za vse stanovalce ulice.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice