Na nabrežju reke Drave se je danes izvedla že 28. Mednarodna ekološka akcija Drava 2020 - Ni nam vseeno.

Današnja prireditev je umeščena v čas svetovnega dneva okolja, ki ga obeležujemo 5. junija, in je podprta s strani Mestne občine Maribor. Poudarek prireditve je na Dravi in življenju z njo ob ozaveščanju in informiranju ljudi o dejstvih povezanih z reko, z možnostmi rekreacije na in ob njej ter preganjanju strahu pred reko.

Potapljaško društvo Maribor je letos uspelo povezati ekološke zanesenjake - potapljače ob reki Dravi navzgor in navzdol - in se dogovoriti, da so se istočasno v Dravo potopili še na Ptuju in v Varaždinu.  Prireditev pa je letos imela vsebinski poudarek na živalskih vrstah v Dravi.

Začetki ekoloških akcij segajo sicer v leto 1994, ko so se mariborski potapljači potopili v Dravo ter jo prvič simbolično očistili. Od leta 2011 ima dogodek mednarodni značaj, saj se mu pridružujejo hrvaški potapljači. Lani so med takšno akcijo v Mariboru našli v reki kamnito kroglo, za katero se je izkazalo, da gre za topovsko kroglo iz srednjega veka. Danes jo bodo slovesno predali Pokrajinskemu muzeju Maribor.

Kako je potekala današnja ekološka akcija, si lahko pogledate v spodnji foto-galeriji.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Katalizator (nepreverjen)

Fantje nič prestavljati ,počakajte ,da pride Pahorjev strokovnjak za novejšo zgodovino Dežman in preveri ali ne gre za kakšne kosti in opremo domobrancev ,ki so branili Maribor .Adijo pamet .

saleksandar i… (nepreverjen)

a si ti vedno tak fuknjeni
ali samo takrat ko ti pride stric iz Čakovca na obisk
in ta da po risanki zvečer v usta banano

In reply to by Katalizator (nepreverjen)

Katalizator (nepreverjen)

to bo pa kar držalo
jaz sem vedno tak fuknjeni
najbolj pa takrat ko mi pride stric iz Čakovca na obisk
in mi da po risanki zvečer v usta banano

In reply to by saleksandar i… (nepreverjen)

Starejše novice