FOTO: Jaka Arbutina
Po otrocih v petek so se danes na mariborske ulice podali v tekaških copatih še odrasli.

Športna zveza Maribor v sodelovanju z Mestno občino Maribor je letos četrtič organizirala mestni tek, ki je namenjen spodbujanju gibanja meščank in meščanov. Organizatorji pričakujejo okoli tisoč tekačev, ki jih zvečer na Trgu Leona Štuklja čaka še zabava, poroča STA.

Tudi letos je Mariborski mestni tek speljan skozi mestno središče. Start in cilj sta na Trgu Leona Štuklja, med drugim pa pot vodi tekače mimo Mestnega parka, stadiona Ljudski vrt in po Lentu.

Pet in deset kilometrov dolga trasa sta po navedbah Športne zveze Maribor speljani tako, da se lahko po njih podajo tako ljubiteljski tekači kot tisti, ki se radi spopadejo s časom, še poroča STA.

Posebno mesto na letošnjem teku imajo družine. Družinski člani, mlajši od 15 let, bodo ob prijavi svojih staršev tekli brezplačno, za družinsko udeležbo je pripravljen tudi poseben nagradni sklad. Trasa je prilagojena tako, da jo bodo zmogli vsi družinski člani, za otroke, ki ne bodo tekli, pa bo v času teka organizirana športna animacija.

Pričakujejo okoli tisoč tekačev

Na današnjem mestnem teku so pričakovali okoli tisoč tekačev, kar je vsaj dvakrat več kot lani. »Odziv na tek potrjuje, da je Maribor mesto športnega dogajanja in športnih ljudi.

#gibajmaribor kot osnovno vodilo Športne zveze Maribor se tako vse bolj tudi v praksi izkazuje za pravo vodilo športnega udejstvovanja Mariborčanov,« so prepričani v zvezi.

Start ob 9. uri tudi v primeru dežja

Start 4. Mariborskega mestnega teka je bil danes ob 9. uri in bi bil izveden v vsakem vremenu. V središču mesta je zato spremenjen prometni režim. Med drugim je bil dopoldne omejen dostop za avtomobile do Trga Leona Štuklja in Ulice škofa Maximiliana Držečnika, zaprta bo Partizanska cesta, poroča STA.

Partner Športne zveze Maribor in 4. Mariborskega mestnega teka je nakupovalno središče Europark, ki bo zvečer na Trgu Leona Štuklja poskrbelo za zabavo v družbi Jana Plestenjaka in Modrijanov.

Foto: Jaka Arbutina

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice