Kako lepo je videti, da ljudje na prvih bojnih linijah v času koronakrize niso pozabljeni ...

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor je bilo opolnoči hospitaliziranih 31 bolnikov s covid-19, od tega deset na intenzivnem zdravljenju.   

Trenutno je 30 zaposlenih v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor preventivno v domači izolaciji zaradi nedavnih tesnih socialnih stikov – gre za vse zaposlene, ne zgolj za zdravstveno osebje.

Nadaljnjega širjenja okužbe znotraj zaposlenih niso zaznali.

Graf stanja covid-19 bolnikov za obdobje od 17. marca 2020 do 5. aprila 2020.

Za več informacij o covid-19 lahko pokličete na telefonsko številko Univerzitetnega kliničnega centra Maribor 031 653 929, vse dni v tednu, med 7.00 in 22.00.

Iz Univerzitetnega kliničnega centra Maribor pa prihajajo še druge spodbudne vesti. O pomoči ljudjem v prvih bojnih linijah v času koronakrize, ki - kot kaže - niso pozabljeni.

Podjetje Paloma je Univerzitetnemu kliničnemu centru Maribor doniralo papirnate medicinske rjuhe in robčke.
Kavarna Ploj je zdravstveno osebje urgentnega centra presenetilo s paketi sveže pripravljene kave.
Kolektiv Osnovne šole Rada Robiča Limbuš ter sindikata SVIZ in Konservatorij za glasbo in balet Maribor so v okviru akcije Lepa gesta zbrali donacije kave, vitaminskih smutijev in energijskih čokoladic - donacija podjetja Fructal.
Sindikat Osnovne šole Korena je zdravstvenemu osebju oddelka za onkologijo podaril kavo, piškote in čokolado.

Ob vsem tem pa je še Klub za marketing Ekonomsko-poslovne fakultete Univerze v Maribor v sodelovanju s podjetjem Medex zdravnikom doniral 300 paketkov proteinskih kroglic.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice