FOTO: Koča Luka, Instagram
Kaj se je zgodilo s tistim znanim in okolju koristnim rekom, da »pravi pohodniki odnesejo smeti s seboj v dolino«?

Medtem ko smo danes že pisali o povezovanju občin za dobrobit Pohorja in razvoj njegovega potenciala, pa se na drugi strani odpira nekoliko drugačna zgodba. Koča Luka je na svojem Instagram profilu objavila zaskrbljujoče fotografije in videoposnetek. 

In to ravno v času vsesplošnega opozarjanja na pomen narave in čistega okolja, po tem, ko so se v tem tednu v več kot 150 državah odvijali protesti, namenjeni opozarjanju na zaščito okolja in aktivne ukrepe zoper segrevanja podnebja.

A kot kažejo fotografije, opozorila ne ganejo niti pohodnikov, ki navadno zahajajo v hribe, da bi užili svež zrak in naravne danosti. Videti pa je, da odnos ni vzajemen; tako se v okolici Koče Luka nahajajo pasji iztrebki, plastenke, vrečke in drugi odpadki, ki definitivno ne spadajo v urejen okoliš, ki se razprostira ob pohorskem vrhu.

Zato ne pretiravamo, ko se povprašamo: Kaj se je zgodilo s tistim znanim rekom, da »pravi pohodniki odnesejo smeti s seboj v dolino«?

»Pohorju gre vse bolje in bolje! To so pravi pohodniki, da pustijo čim več smeti in še več!!! Predlagam, da odpremo po poteh še kakšno trgovino ....« so oskrbniki Koče Luka razočarano zapisali ob fotografijah. 

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
prerok (nepreverjen)

Za vso to nesnago so krivi krščeni "psi" in ne živali.

Mari-bor-čan (nepreverjen)

Pravi pohodniki ne puščajo svinjarije za seboj. Odnesejo jo s seboj nazaj. Vse več pa je modnih "pohodnikov", ki pridejo z gondolo gor, naredijo selfie, da med "prijatelji" izpadejo frajerji. Ali pa v salonski obutvi prilezejo do trikotne jase, spet z istim namenom.
Taki s seboj nosijo hrano, pijačo, embalažo, kot da so v Evroparku in so prepričani, da za njimi hodi čistilni servis.Tu je treba pričeti z vzgojo. Morda se naredi kaka akcija, da vsekemu, ki pusti za seboj smeti, le-te potisnemo nazaj v žep in na nese domov.

Popoteh (nepreverjen)

Ah ja. Koča ki je zaprla vodo in ki nikoli ne obratuje. Prodat objekt, ker ga je na taki lokaciji žal. Mnogi bi kaj spili in šli na nujno potrebo, ampak žal to ni Rogla kjer vse obratuje. #zahojeno

pohodnica (nepreverjen)

ko je bil Darko na Lukeju, je bil red, prijaznost, rože ... vse

In reply to by Popoteh (nepreverjen)

Jaja (nepreverjen)

Saj koša tudi ne praznijo! Saj nimajp kam dati smeti! Ljudje pa se vedno niso tako ozaveščeni, da bodo smeti nosili v torbah.

marjanko 2 (nepreverjen)

in upravniki naj veselo vsak večer prebirajo vsebino koša,ker morajo odpadki ko jih pripeljejo na snago biti ločeni?in nikoli mi ne bo jasno,da če je bil v torbi prostor za polno plastenko,kako ni potem čudežno več prostora za prazno.od upraviteljev se zahteva da delajo kot " v evropi",obiskovalci pa se obnašajo kot balkanci.

In reply to by Jaja (nepreverjen)

Kritik (nepreverjen)

Pravih pohodnikov je vedno manj ,nekateri so ostareli ,drugi pa obupali nad stanjem na Pohorju. Pohorje so uničili divjaki na kolesih in motorjih za kar so glavni krivci organi nadzora in pregona. Kadar policija naznani ,da nimajo pooblastil izven prometnic je laž uradno povedana. Torej zločinci so izven prometnic na varnem.

Kritik (nepreverjen)

Koča Luka ? Kakšna Koča ? To je kič-koča !
Morali bi odstraniti napis ,da ne bo v sramoto tistim,ki so z udarniškim delom postavili to kočo LUKA .Palme in plakati fitnes studia ne sodijo na Pohorje .

Starejše novice