V hišnih preiskavah so ptujski in raški policisti odkrili hidroponična laboratorija.

Policisti PP Ptuj so ta ponedeljek zaradi suma gojenja in preprodaje prepovedane droge konoplje opravili hišno preiskavo pri 41-letnem Ptujčanu. Pri osumljenem so odkrili dva prirejena prostora za gojenje konoplje (hidroponični laboratorij) in približno 500 gramov posušenih rastlinskih delcev ter 146 sadik, visokih med 6 in 75 centimetrov, za katere obstaja sum, da gre za konopljo.

 Pri 41-letniku so našli tudi dva mobilna telefona, elektronsko tehtnico in več pripomočkov za gojenje konoplje. Moškega bodo policisti kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Laboratorij tudi pri Mariborčanoma

Tudi 27-letnik in 26-letnica iz okolice Maribora bosta ovadena zaradi suma storitve enakega kaznivega dejanja. V včerajšnji hišni preiskavi pri osumljencih so namreč tudi policisti PP Rače odkrili hidroponični laboratorij in pripomočke za gojenje konoplje, našli pa tudi tri rastline, visoke okoli 40 centimetrov, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo konopljo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice