Foto: Facebook profil Društva za zaščito živali Maribor
Na Facebook profilu Društvo za zaščito živali Maribor so zapisali, da je pes pritekel iz smeri Novega naselja proti Cmureški cesti v Lenartu.

Prestaršen pes je stekel pod kolesa modrega avtomobila, a je voznik pravočasno dal svetlobne znake nasproti vozečemu vozniku, ki jih je pravočasno videl in predvidel, kaj se bo zgodilo.

Pes, ki je pobegnil na Cmureško cesto, tam pa se za njim izgubi sled, ni ranjen. Je suh in očitno že dalj časa na cesti in nujno potrebuje pomoč.              

Na društvu pozivajo, da če psa vidite ali ga imate možnost ujeti in ga zapreti za ograjo, to storite in pokličite na telefonsko številko 040 187 113, so še zapisali na Facebook strani Društva za zaščito živali Maribor.

Brezbrižen lastnik psa naj bi živel v drugi občini, skoraj 10 kilometrov oddaljeni od tukaj, kjer se zdaj že en teden nahaja uboga žival. V društvu so izvedeli tudi, kje se je pes že nahajal in da je bil v preteklosti že dvakrat vrnjen lastniku. 

Lastnika bodo ovadili pristojnemu inšpektoratu zaradi namerne zapustitve živali, še prej pa bodo psa na vse pretege poskušali rešiti. Ob tem, zlasti prebivalce Lenarta, prosijo za pomoč.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice