Pred Mestno občino Maribor sedaj nova parkirišča za motorna kolesa.

Julija je javnost razburkal mariborski župan Saša Arsenovič, ki naj bi zaradi nepravilnega parkiranja in tako prejete globe pozval redarja na zagovor. A te očitke je zavrnil, na občini so pojasnili, da naj bi šlo zgolj za pojasnilo okoliščin, župan pa naj bi na koncu poravnal globo v višini 40 evrov. V izjavi za medije je tudi priznal, da je redar dovzetno opravil svoje delo in da se zaveda, da je kljub županovanju enak ostalim občanom.

»S tem je zadeva zaključena. Učim se iz dobrih zgodb, smo pa ugotovili, da nimamo pravilno označenih mest za parkiranje skuterjev. Zato bomo morali v novi prometni študiji misliti tudi na to, kako omogočiti pravilno parkiranje skuterja,« je še dejal Arsenovič.

Nova parkirna mesta pred mariborsko občino

A le teden dni kasneje je mariborska občina pred svojo stavbo v Ulici heroja Staneta priskrbela oziroma uredila dodatna štiri parkirna mesta za motorna kolesa, na katerih je dovoljeno brezplačno parkiranje. Dodatna štiri, prav tako brezplačna parkirna mesta za motorna kolesa pa po novem stojijo tudi na Razlagovi ulici.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice