Na družbenih omrežjih je zaokrožila objava, da bo nedaleč od Maribora potekala predstavitev nove poslovne priložnosti imenovane Wantage One. Gre za novo Ponzijevo shemo za katero stojijo isti posamezniki, ki so že sodelovali pri prevari OneCoin.

Ni minilo dolgo, odkar se je OneCoin tudi uradno izkazal za veliko prevaro in nič drugega kot piramidno shemo, njegovi tvorci pa so ali na begu ali v priporu. Po ocenah ameriških tožilcev naj bi v to prevaro, ki so ji nasedli tudi številni Slovenci, vložili ljudje iz celega sveta okoli 4 milijarde dolarjev.

Sedaj pa se akterji, ki so bili že vključeni v več prevar, vključno z OneCoinom, znova pojavljajo na naših tleh in želijo pretentati nič hudega sluteče Pomurce, ki bi želeli na hitro obogateti s tako imenovanimi pasivnimi prihodki.

V Murski Soboti naj bi bil Udo Karsten Deppisch, eden izmed najbolj gorečih OneCoin promotorjev in ožjih sodelavcev OneCoin »kriptokraljice« Ruje Ignatove, ki je na begu pred oblastmi, njen brat Konstantin Ignatov pa v priporu čaka na sodbo v ZDA.

Deppisch je s svojimi piramidnimi igrami delal zgago po Sloveniji in bivši Jugi že od začetka tega tisočletja, Slovencem in Pomurcem je kradel denar, že pred OneCoinom, s »poslovnimi priložnostmi« Fit for success in Gem collection.

Po poročanju nemških medijev je Deppisch predmet več preiskav in trenutno živi v Dubaju z ukrajinskim potnim listom in lažno identiteto. Poleg njega pa naj bi se mu pridružil tudi Kari Wahlross, nekdanji ambasador OneCoina, ki je tudi vpleten v več podobnih shem in naj bi živel v Dubaju. Razlog njunega včerajšnjega obiska je predstavitev najnovejše piramide: Wantage One

Ujeli smo jih med delom

Po informacijah Mariborinfo pa bi naj bila včerajšnja napovedana predstavitev v Murski Soboti odpovedana, verjetno zaradi negativne pozornosti, ki jo je bila deležna platforma v medijih zadnje dni. Razvpiti Udo Karsten Deppisch in ambasador nove prevare Karli Wahlross, pa sta sigurno v Pomurju, saj smo ju ekskluzivno ujeli na delu v okolici Murske Sobote.

Že od jutra naj bi v baru, skupaj še z drugimi, novačila nove kandidate, ki bi se odrekli svojemu težko prisluženemu denarju v pričakovanju povrnitve velikih zneskov. 

Kaj je Wantage One?

Wantage One naj bi bila revolucionarna nova platforma za avtomatizirano trgovanje s kriptovalutami. Prihodek naj bi se ustvarjal z uporabo umetne inteligence, tako naj bi potekalo avtomatizirano trgovanje s pomočjo trgovskih »botov«. Predpogoj za uporabo pa je seveda včlanitev in tu nastopi zanka, ki je identična vsem piramidnim sistemom, saj je za včlanitev potreben vložek, ki znaša od 600 in vse do 12 tisoč evrov.

Gre za klasično piramidno shemo, kjer so obljubljeni prihodki odvisni od novačenja novih članov v platformo in vse skupaj s trgovanjem s kriptovalutami nima v resnici nič.

Kaj je Ponzijeva shema?

Ponzijeva shema ali piramida se imenuje po Charlesu Ponziju, ki je na ta način z njo obogatel na začetku 20. stoletja, ampak nato končal v zaporu in umrl v revščini. Uspešnost sheme je vezava vloženih sredstev za določen čas. V začetku vlagatelji prejemajo visoke dobičke in tako prepričajo druge posameznike, da vložijo denar. Shema tako dobiva nove člane, katerih vložena sredstva služijo za izplačilo starih članov.

Nove člane se novači najpogosteje preko mrežnega marketinga, ampak na koncu vselej zmanjka potencialnih investitorjev in shema propade. Najvišji delež pa dobijo seveda tisti na vrhu piramide.

Velja pa opozoriti, da so tovrstne piramide po naši zakonodaji kaznive in je za organizatorje celo zagrožena zaporna, kot navaja Kazenski zakonik v 212. členu

»Kdor organizira, sodeluje ali pomaga pri organiziranju ali izvajanju denarnih verig, pri katerih udeleženci vplačujejo določene denarne zneske organizatorjem ali drugim udeležencem, ki so se pred njimi vključili v igro ali dejavnost in pričakujejo plačilo določenih denarnih zneskov od udeležencev, ki naj bi se za njimi vključili v tako igro ali dejavnost, se kaznuje z zaporom do treh let«. 

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gost27 (nepreverjen)

Urbano di Korosicio and Stefano Lopertino še naprej veselo drkata spolovila!!!!!

gost27 (nepreverjen)

Čakata, da se jima pridruži mr. Robertino Celenzio!!!

Starejše novice