Danes se je začelo novo šolsko leto, že tretje v znamenju epidemije koronavirusa. Šolski prag je prvič prestopilo tudi 21.198 prvošolcev, kar je nekaj manj kot leto prej. 

Mi smo danes v šolo pospremili prvošolko Elo Kuzmič, ki nam je z iskrico v očeh pokazala svojo novo šolsko torbo, pa peresnico in zvezke. Dan je začela z makovim pecivom in pripravo torbe na prvi šolski dan.

Z otroško navihanostjo in iskrenostjo nam Ela pove, da se v šoli najbolj veseli igranja s sošolci.

Prvošolka Ela Kuzmič

Na prvi šolski dan vznemirjeni tudi starši

Prvega šolskega dne so se veselili tudi starši, ki so svoje šolarje pospremili v šolo. 

»Vznemirjeno, veselo, pač poseben dan za nas starše in definitivno, absolutno za prvošolce,« nam svoje občutke ob vstopu hčerke v prvi razred razlaga Lea Kuzmič.

Šolarji letošnje šolsko leto začnejo tako kot so ga lani končali, v šolskih klopeh ob upoštevanju preventivnih ukrepov. Tudi Ela si je danes s sabo vzela svojo masko, a ji posebna pravila v šoli ne predstavljajo večjih težav.

»Se mi zdi, da ni to problem pri otrocih, ampak je bolj problem pri nas starejših. Če jim razložiš na njihov otroški, igrivi način, razumejo in dejansko s tem nimajo problema,« še dodaja mama prvošolke.

Osnovna šola II Murska Sobota

Tretje šolsko leto v znamenju koronavirusa

Na novo šolsko leto, že tretje v znamenju koronavirusa so pripravljeni tudi na šoli.

»Lažje je bilo kot lani, saj smo imeli že kar veliko izkušenj, tako, da smo vse pozitivne stvari od lani obdržali. Največjo težavo predstavlja šolska prehrana, ampak seveda tudi tu imamo zdaj že izkušnje, upoštevamo vsa navodila NIJZ, in prvi dan moram povedati, da je potekal brez težav,« pravi Suzana Fartelj, ravnateljica Osnovne šole II Murska Sobota.

Na drugi soboški devetletki so za prvošolčke pripravili kratek pozdravni program, potem pa so se podali v svoje učilnice, kjer jih je na mizi čakal kup pripomočkov za lažji začetek šole. Radovedno so poslušali navodila učiteljic, pomahali počitnicam v slovo in se podali novim dogodivščinam naproti.

Komentarji (0)

Log in or register to post comments

Starejše novice