Leto je naokoli in pri Hozjanovih je znova zasvetilo tisoče prazničnih luči.

Praznično razsvetljene so te dni tudi okolice naših domov. A družina Hozjan na Hotizi v Prekmurju je okraševanje ponesla na novo raven. Več deset tisoč luči in številne figure so prava božična atrakcija, ki privablja obiskovalce od blizu in daleč. Letos so množico luči na božični večer prižgali že osemnajstič.

Deset kilometrov kablov in več kot 50 tisoč lučk

Praznično razsvetljavo družina tradicionalno začne postavljati že v začetku novembra, pri čemer pomagajo prav vsi člani. Skupaj položijo vsaj deset kilometrov kablov, ki napajajo več kot 50.000 luči.

Poseben prostor na vrtu pred hišo je namenjen kapelici, kjer se nahajata kip lurške Marije in slika hčere, ki je pred 18 leti izgubila življenje pod kolesi šolskega avtobusa, le streljaj od domače hiše. Prav v spomin nanjo Hozjanovi v božičnem času krasijo svoj dom. 

Posebna atrakcija so velike jaslice, ki jih vsako leto postavijo z novim hlevčkom in figurami. 

Praznično vse do šestega januarja

Večina luči je vsako leto novih, številne kupijo v tujini. Kot smo pisali že pred časom, ne mine izlet ali dopust, na katerem ne bi kupili vsaj kakšnega izdelka za decembrsko okrasje. Družina priznava, da početje ni poceni, a je to preprosto postalo del njihovega družinskega življenja. 

Božična okrasitev pri Hozjanovih bo tudi letos ob večerih na ogled do 6. januarja.

Več pa v fotogaleriji.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice