V Murski Soboti se je danes pričelo tekmovanje v letenju s toplozračnimi baloni.

Na odprtem državnem prvenstvu, ki se je pričelo prav danes in bo potekalo vse do 30. avgusta, se bo na letališču v Murski Soboti pomerilo 16 balonarskih ekip iz Slovenije in tujine.

Tekmovanje se je uradno pričelo danes, na letališču Rakičan, s prvim tekmovalnim poletom tik pred sončnim zahodom, ko so se balonarji spomnili tudi prvega pristanka toplozračnega balona v Sloveniji davnega leta 1934, ko sta stratosferska pilota Max Cosyns in njegov asistent Nere van der Elst s svojim pristankom tedaj neznano vasico postavila na svetovni zemljevid in privabila več kot 6000-glavo množico. Njima in prvemu pristanku plinskega balona v čast so v Ženavljah že pred časom postavili tudi spomenik.

Številne dodatne atrakcije

Odprto državno prvenstvo bodo pospremile dodatne atrakcije, ki bodo zanimive za obiskovalce na prireditvi in vse sledilce na družbenih omrežjih in v medijih. – Vrhunec dogajanja bo v petek, 28. avgusta, med 18. in 21. uro ob paviljonu Expano v Murski Soboti, kjer bo potekala predstavitev skupine plinskih balonov, ki je nedvomno zgodovinskega pomena za slovensko letalstvo.

V soboto, 29. avgusta, bosta državno tekmovanje pospremili fiesta poletov in revija balonov "Night glow" z najbolj atraktivnimi elementi te discipline. Obiskovalci in drugi ljubitelji letenja z baloni pa se bodo s ponudniki lahko dogovorili tudi za turistični polet. 

Osrednji del tekmovanj se bo odvijal na letališču Rakičan v Murski Soboti, s pričetkom v četrtek, 27. avgusta, in bo trajal vse štiri dni – zadnji let je predviden v nedeljo, 30. avgusta, zjutraj.

Z zaključno prireditvijo v Polani bodo v nedeljo, 30. avgusta, ob 13. uri razglasili rezultate.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice