Župan Občine Šentilj Štefan Žvab in Dejan Jurkovič z Direkcije RS za infrastrukturo
Danes so v Šentilju predstavili del modernizacije in nadgradnje železniške infrastrukture, ki bo omogočala hitrejši železniški promet in večjo nosilnost ter pomenila izboljšano varnost za ves promet, ki poteka ob in čez progo.

V okviru slednjega projekta spada tudi nadgradnja 15,5-kilometrske obstoječe enotirne železniške proge Maribor–Šentilj–državna meja, pri čemer se bodo nadgradile železniške postaje Maribor, Maribor Tezno, Pesnica in Šentilj, uredila križanja cest z železnico ter zgradile nove povezovalne ceste.

Z vzpostavitvijo dobrih in hitrih železniških povezav si želijo s cest na železnico preseliti tovorni promet, s čimer se bo skrajšal čas potovanja ter zmanjšalo onesnaževanje okolja z izpušnimi plini in hrupom.

V teku je prvi od štirih sklopov nadgradnje, in sicer nadgradnja železniškega odseka Pesnica–Šentilj–državna meja. Na tem odseku trenutno že potekajo določena dela, v času popolne zapore železniške proge od 26. oktobra do predvidoma 15. decembra pa bodo dela stekla v okrepljenem, za določene aktivnosti tudi štiriindvajseturnem delavniku.

Predstavitev je predvsem vodil Dejan Jurkovič z Direkcije RS za infrastrukturo, ki je tudi odgovoril na vsa vprašanja občanov, saj bodo zaradi investicije potekala potrebna gradbena dela, in sicer 24 ur na dan. Tako so občane prosili predvsem za strpnost in razumevanje, saj bo v tem času na tem območju povečan gradbiščni promet.

Projekt nadgradnje omenjenega odseka obsega:

  • nadgradnjo 15,5-kilometrske obstoječe enotirne proge in nadgradnjo železniških postaj Maribor Tezno, Maribor, Pesnica in Šentilj,
  • vključuje ureditev nivojskih prehodov,
  • gradnjo povezovalnih cest
  • nadgradnjo signalnovarnostnih in telekomunikacijskih naprav,
  • gradnjo protihrupne zaščite,
  • na odseku Počehova–Pesnica pa je predvidena tudi novogradnja predora Pekel in viadukta Pesnica.

Po končanem projektu bo nosilnost proge nadgrajena na kategorijo D4 (nosilnost 22,5 t/os), proga pa bo omogočala hitrosti do 100 kilometrov na uro.

Nadgradnja železniške postaje Šentilj

Ta bo zajemala ureditev postaje in dostop tudi funkcionalno oviranim osebam ter postavitev dveh novih peronov. Na območju nivojskega prehoda Šentilj 3 bo zgrajen podhod za potnike z dvigali, ki bo omogočal tudi prehod prebivalcem iz ene strani na drugo stran železniške postaje. Obstoječ nivojski prehod pa bo ukinjen.

V celoti bo nadgrajen tudi odsek med železniško postajo Šentilj in državno mejo, kjer bo najzahtevnejši poseg rekonstrukcija obstoječega predora v Šentilju. Za predorom bo obstoječi nadhod zamenjan z novim, prehodi ceste z železnico pa bodo urejeni v nadaljnji fazi projekta in bodo predvidoma končani do konca leta 2022. 

Sočasno z izvedbo nadgradnje železniške infrastrukture ter ureditve križanj cest z železnic na tamkajšnjem območju bodo izvedeni tukaj obsežni protihrupni ukrepi, ki skrbijo predvsem občane, saj se bo promet povečal za 30 odstotkov.

»Po zaključku gradnje bomo izvedli monitoring in če se bodo kje ugotovila odstopanja, bomo izvedli dodatne ukrepe,« je še na dodatna povpraševanja odgovoril Jurkovič.

Protihrupne ograje.

Zaskrbljeni občani

Jurkovič je tudi poudaril, da so pogajanja z županom Žvabom bila trda, saj je slednji izpostavljal predvsem nujo po celovitosti načina in izboljšanju kakovosti življenja občanov.

Slednji so na koncu predvsem izpostavili vprašanja, ki so zadevala miren spanec v tem času, učinkovitost protihrupne ograje in njena prilagoditev okolju. Temu je sledilo pojasnilo, da mora ograja biti izdelana iz absorbcijskih materialov, saj izkušnje kažejo, da prozorne ograje, ki so sicer skladnejše z okoljem, zvok odbijajo. 

Šentilj bo zasijal v novi podobi

Izbrani izvajalci del v vrednosti 44.367.343,51 evrov so Pomgrad, SŽ–ŽGP, GH Holding in Gorenjska gradbena družba.

Gre le za prvega od štirih sklopov del, ki jih bodo izvedli. Žvab pa obljublja tudi kasnejšo ureditev Maistrove ulice s križiščem, ki jo bodo razširili na 6 metrov, ji bodo dodali cono za pešce in kolesarje ter parkirne prostore ob celi trasi.

»Prenovili bomo Šentilj, nikoli ne bo več tak kot danes. Zasijal bo v novi podobi,« je zaključil Žvab in dodal, da pa bo treba za sodobno infrastrukturo in tekoč promet nekoliko potrpeti. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice