Velikonočne dogodivščine v Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru in lov na velikonočna jajčka so polna presenečenj.

Otroci so skupaj z velikonočnimi zajčki in njihovimi prijatelji ustvarjali na delavnicah, spoznali nekaj domačih živali in sami s pomočjo zemljevida z namigi po vrtu iskali skrita velikonočna jajčka.

»Po vsem Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru so narejene točke, pri vsaki točki je drevo ali grmovnica, ki je opisana na listkih, ki družine vodijo do zaklada. Otroci dobijo tudi zemljevid, ki jih vodi po vrtu. Na točki, kjer otroci najdejo rastlino, listke zamenjajo za čokoladno jajčko, in dobijo nov namig. Ob tem si ogledajo celoten botaničnih vrt,« nam zaupajo na velikonočni dogodivščini.

Meta Šepic, strokovna sodelavka v Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru, je o današnjem velikonočnem lovu na jajčka dejala: »Obisk je ogromen, že v prvi uri je bilo toliko obiskovalcev, kot smo jih pričakovali cel dan. Določene stvari smo morali improvizirati, ker bi drugače lahko že ob pol enajstih rekli, da lova več ni. Vmes smo šli kupit nadomestna jajčka, tako da je po polurni ponovitvi, lov spet možen. Nekateri so sicer nekaj časa morali počakati in so bili zaradi tega žalostni, a je kasneje igra spet stekla. Obiskovalce pričakujemo vse do 16. ure, takrat bo namreč možen zadnji vstop.«

Dodaja pa še, da je »večini obiskovalcev bilo všeč, določene pa je motilo, ker ni bilo aktivnega lova. Ampak za tak aktiven lov je potrebno omejiti prostor in število ljudi, mi pa smo se želeli temu izogniti, zato smo pripravili drugačen koncept, ki ni bil tako aktiven za otroke, ker gre za iskanje rastlin, nagrada pa je jajček.«

»Res smo se potrudili in to naredili najboljše kot lahko – s temi sredstvi, ki jih imamo, in s tem kolektivom, ki ga imamo. Dali smo vse od sebe,« pravi. Otrokom so res pričarali neponovljive velikonočne praznike.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice