Zapletov ni bilo in prvo letalo redne letalske linije Maribor - München - Antwerpen, je vzletelo iz mariborskega letališča.

Letalo Fokker 50 letalske družbe VLM Airlines je zjutraj vzletelo iz Antwerpna proti Münchnu, nato pa prispelo še v Maribor. Od tam je malo po 14. uri poletelo proti Münchnu in Antwerpnu, s tem pa se je uradno začela redna letalska linija, ki se bo izvajala enkrat dnevno od ponedeljka do petka.

Ob svečanem odprtju novih linij ponuja letalska družba VLM Airlines danes in jutri promocijske cene enosmernih vozovnic za linije Antwerpen - Maribor, Maribor - Antwerpen in Maribor - München za samo 19 evrov ter 39 evrov za let iz Münchna v Maribor. Cene veljajo za potovanja od 26. februarja do konca junija, vključujejo pa vse potniške takse.

Prvi let slavnosten, kako zasedeni bodo drugi?

»Nova povezava z Münchnom ne bo služila le številnim podjetjem v Mariboru in njegovi okolici, temveč je prav tako popolna za popotnike, ki iščejo oddih v mestu,« je ob napovedi linij povedal Karl Rickard, glavni direktor letalske družbe VLM Airlines.

Povezava z Münchnom ima na prvi pogled veliko večji potencial, predvsem glede poslovnih potovanj, medtem ko pri VLM Airlines upajo, da bodo potniki izkoriščali povezavo z Antwerpnom predvsem kot dobro iztočnico do drugih okoliških večjih mest v Belgiji in na Nizozemskem.

Na prvi let nove letalske linije je sedla številčna delegacija Mestne občine Maribor, s Fokkerjem pa so poleteli tudi direktor Aerodroma Maribor Boris Bobek in direktorica Zavoda za turizem Maribor - Pohorje Doris Urbančič Windisch. Maribor si od nove redne letalske linije obeta veliko, čas pa bo pokazal, kako se bo obnesla. Letalski prevoznik namreč lahko v primeru slabe zasedenosti linijo odpove.

Potrjen tudi poletni vozni red

Do 23. marca bo letalo iz Antwerpna proti Mariboru poletelo ob 10.10, se ob 12.45 ustavilo v Münchnu in 14.20 prispelo v Mariboru. V obratni smeri bo Fokker 50 iz Maribora poletel ob 14.50, v München prispel ob 16.30 in v Antwerpnu ob 19.10.

V poletnem voznem redu, ki bo veljal od 26. marca do 26. oktobra pa bo letalo iz Antwerpna vzletelo ob 6.45, v Münchnu bo ob 9.10 in v Mariboru pristalo ob 10.45. Iz Maribora bo v nasprotno smer vzletelo ob 11.15, se v Münchnu ustavilo ob 12.55 in v Antwerpnu svojo pot končalo ob 15.35.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Koba (nepreverjen)

Uf, kakšna pridobitev! Ljudstvo bo drlo na to linijo!?!?
Raje naredite iz te piste avtodrom.

Jurko (nepreverjen)

Človek je imel prav :-)

In reply to by Koba (nepreverjen)

Starejše novice