Danes se je Snaga že petič zapored predstavila in na Trgu svobode organizirala zabavo za vso družino.

Uporabnikom in mimoidočim so postregli z različnimi informacijami, povezanimi z izvajanjem obvezne gospodarske javne službe ravnanja z odpadki ter pripravili tekmovanje v pravilnem ločevanju odpadkov. Ob tem so se lahko občani udeležili tudi zelenih delavnic, kjer so lahko v eko vrtičke posadili sivko, nato pa izdelke tudi odnesli domov.

»Posameznik na leto zavrže do 10 kilogramov še uporabnih stvari. Ker spodbujamo krožno razmišljanje naših uporabnikov v okviru Dneva Snage organiziramo tudi izmenjevalnico oblačil, modnih dodatkov, knjig in igrač. Gre za obliko trgovine ponovne uporabe, le da so stvari, ki jih ponujamo na voljo brezplačno. Prav tako lahko občani sami na našo stojnico prinesejo stvari, ki jih sami ne potrebujejo več, zagotovo pa se jih bodo razveselili tisti, ki jih potrebujejo ali si jih želijo,« so v podjetju povabili k reciklaži. 

Ponovno se je med najmlajšimi sprehodil dihur Duško, ki je maskota podjetja in mu je skrb za čisto in urejeno okolje najpomembnejše poslanstvo. Opoldne pa so ob pet obletnici druženja tudi razrezali torto velikanko.

Z najnovejšimi smetarskimi vozili, katerih posebnost so okolju prijazna pogonska sredstva, so pokazali tudi prakso praznjenja posod, v vožnji in praznjenju pa so se lahko preizkusili tudi obiskovalci sami.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice