21. junija se je v rani uri več kot 700 Mariborčanov podalo na vrh Mariborskega Pohorja, kjer so natanko ob 5.04 ob spremljavi umirjene glasbe Kristalnega orkestra iz zavoda Šola luči pričakali prvi poletni sončni vzhod. In zakaj? Za dober namen.

Dogodek se je na začetku oblikoval v zasebni sferi, nato pa ga je vsesplošno zanimanje spremenilo v javni dogodek, katerega idejni vodja je bila Martina Rauter. Z ekipo ji je v 14 dneh uspelo organizirati prvi poletni vzpon na »toti breg«, ki ga je zaznamovala dobrodelnost za društvo UP-ornik.

Tri mariborska javna podjetja Energetika Maribor, Mariborski vodovod in Marprom so omenjenemu društvu, ki ga vodi Boris Krabonja, za vsakega udeleženca omenjenega dogodka namenila po evro (skupno tri evre). Z donacijo sta se priključili še podjetji Neuroth in Press Clipping, tako pa je društvo zbralo neverjetnih 2.465,94 evrov.

Tako so danes predali zbrana sredstva društvu v njegovih prostorih, Rauterjeva pa je Krabonji podarila tudi sončnico, ki je simbolizirala dani dogodek. Slednji pa je pri zahvali tudi smeje dodal, da je bila Martina prva oseba, ki ga je uspela ob treh zjutraj spraviti iz postelje brez posebne nejevolje.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice