Foto: Jure Banfi
Dela na zahodni tribuni Ljudskega vrta so v izrednem pogonu, saj je zaključek izvedbe večjega dela objekta načrtovan s tehničnim pregledom 28. maja 2021 in predajo za organizacije tekme 31. maja 2021. Slednje je pred dejanskim pogodbenim rokom.  

Nekaj čez šest milijonov evrov vredna dela na zahodni oziroma stari tribuni Ljudskega vrta so v sklepni fazi.

Samo Peter Medved, mariborski podžupan, je razkril, da je v petek, 28. maja 2021, načrtovan tehničnih pregled del izvedenih na zahodni tribuni Ljudskega vrta.

»To pomeni, da je potrebno v ponedeljek imeti uporabno dovoljenje, ker je že prva tekma. Objekta brez uporabnega dovoljenja ni možno uporabljati. Izvajalci, celotna ekipa so se izjemno potrudili, da to dosežemo kljub vremenu. Tako da se dela neprestano, da se tekmo dovoli. Prvi pregledi bodo že danes,« je dejal podžupan. 

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Statična sanacija in gradbena dela na objektu so zaključena, v polnem teku so obrtniška dela.

Tribune so zaključene, poteka montaža osrednjega podesta za snemalne kamere, zaključevanje VIP lož in montaža oblazinjenih VIP stolov na tribunah. 

V prostorih se zaključujejo suhomontažna in slikopleskarska dela. V izvedbi je še montaža pločevinastih oblog sten. 

Na zunanji klančini je bila prejšnji teden delno izvedena zasteklitev, preostali del je za izvedbo načrtovan v naslednjem tednu, ko bodo zaključeni detajli strehe klančine in vrši montaža steklenih ograj na tribuni.

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

V tem tednu bo vzpostavljeno tudi prvotno stanje med igralno površino in rekonstruiranim delom tribune. Do 28. maja 2021 bo izvedena še pripadajoča funkcionalna površina rekonstruiranega objekta z ustrezno urejenimi dostopi.  

Dokončanje objekta, del, ki ni predmet uporabnega dovoljenja in vzdrževalna dela v Lukni, in prevzem je predviden do konca meseca junija, ureditev okolja pa do konca julija 2021. 

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Ureditev zunanjih površin na severni in južni ploščadi bo znašala okoli 740.000 evrov brez davka na dodano vrednost. 

»Dela bodo potekala naprej do konca julija. Gremo še v ureditev promenade, okolice in potem počasi dograditev Langerjeve vile in nato tako imenovani športni vrtec na področju Partizana,« pa še dodaja mariborski župan Saša Arsenovič.

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lider (nepreverjen)

Vse 'igralce' sedaj zaposlit na tem gradbišču dokler si ne najdejo drugega kluba.

SLO (nepreverjen)

Ja in Milec kot kapetan ekipe je na mešalcu.

In reply to by Lider (nepreverjen)

Jelko Smrekar (nepreverjen)

Arsenovič ,stadion LV prodati Kitajcem tako kot letališče ! Naj nogometaši trenirajo na golf placu pod Pohorjem !

Starejše novice