V Sloveniji je danes ponovno stekel javni potniški promet, ki je zaradi obvladovanja epidemije novega koronavirusa obstal 16. marca.

Če se boste danes oziroma v teh dneh v Mariboru odpravili na mestni avtobus, boste morali upoštevati kar nekaj navodil. Pri čemer pa nikakor ne smete pozabiti tudi med tednom spremljati sobotnega voznega reda.

Mestni avtobusi bodo tako do nadaljnjega vse dni, torej tudi med delavniki, vozili po sobotnih voznih redih - razen ob nedeljah in praznikih, ko velja nedeljski vozni red.

Nova navodila, ki se jih je potrebno držati pri vožnji

Na posameznem postajališču najprej izstopajo potniki, nato pa vstopajo novi. Pri tem in med čakanjem na postajališču je potrebno vzdrževati zadostno medosebno razdaljo 1,5 metra. Za vse potnike so avtobusu obvezne zaščitne maske, ob vstopu pa si morajo potniki razkužiti roke. Razkužilo je nameščeno na avtobusu pri vstopnih oziroma izstopnih vratih.

Vstopanje na avtobuse in izstopanje je omogočeno samo pri sredinskih ali zadnjih vratih, na vsakem avtobusu pa je Marprom posebej označil sedeže, ki jih ni dovoljeno uporabljati. Na ohranjanje ustrezne razdalje tudi na stojiščih potnike opozarjajo posebna obvestila.

Avtobusi med tednom vozijo po sobotnem voznem redu.

Veljavnost vozovnic se z današnjim dnem podaljša

Na vseh mariborskih mestnih avtobusih voženj še vedno ni mogoče plačevati z gotovino pri vozniku, saj je dostop do voznika fizično onemogočen. Čitalniki vozovnic se zato nahajajo pri sredinskih vratih, kjer morajo potniki sami opraviti validacijo oziroma prisloniti vozovnico k čitalniku.

Vsem imetnikom terminskih vozovnic se z današnjim dnem veljavnost vozovnic podaljša za obdobje, ko jih ni bilo mogoče uporabljati. Tako se mesečnim avtobusnim vozovnicam za marec, ki jih zaradi zaustavitve mestnega prometa od sredine marca ni bilo moč koristiti, veljavnost podaljša do konca maja.

Tako je po novem videti notranjost avtobusa.
Na sedežih so nameščene prepreke.
Na avtobusu lahko sedimo samo na točno določenih sedežih.
Potnik mora sam opraviti validacijo vožnje s svojo kartico.
Pri sredinskih vratih avtobusa je nameščeno razkužilo.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)

Drhal pa ze mora na avtobus

Biciklist (nepreverjen)

Torej to je TAXI avtobus .

Starejše novice