FOTO: Študentski domovi Univerze v Mariboru
Zaključuje se prenova legendarnega 7. študentskega doma oziroma tako oklicane »sedmice«.

7. dom, nahajajoč v študentskem kampusu na Gosposvetski in poleg Štuka, je bil zgrajen leta 1984 in od takrat veljal za legendarni študentski dom, ki je nudil kar 454 ležišč. Vendar pa se ga je v zadnjih letih prijel tudi naziv za dom v najslabšem stanju, zato so se Študentski domovi Univerze v Mariboru odločili za njegovo prenovo in tako 3,3 milijone evrov vredno investicijo. 

FOTO: Študentski domovi Univerze v Mariboru

S celovito notranjo prenovo so zmanjšali število ležišč skorja za polovico, a zvišali bivalni standard. Dvoposteljne sobe, ki so prej obsegale 9,8 kvadratnih metrov, so sedaj povečali na 16 kvadratnih metrov, medtem ko so manjšo kvadraturo namenili vedno bolj povpraševanim enoposteljnim sobam. Sobe so razporejene v apartmajske enote, v katerih bodo nastanjeni dva do štirje stanovalci.

FOTO: Študentski domovi Univerze v Mariboru

Z vprašanji smo se obrnili na Študentske domove Maribor, ki so povedali, da »obnovitev doma 7 napreduje po planu in so v zaključni fazi«. Dela je prevzelo koprsko podjetje Makro 5 Gradnje d.o.o. in poskrbel, da so dosegli zastavljene cilje v celoti – poskrbeli za energetsko sanacijo fasadnega ovoja, zamenjali stavbno pohištvo, pode, elektro-strojne instalacije, opremo in zagotovili dodatne kapacitete za gibalno ovirane osebe. V objekt bodo namreč vgrajena dodatna tri dvigala, ob vhodu bo montirana tudi dvižna ploščad za dvig invalidskega vozička od zunanjega nivoja terena do višine pritličja, ena apartmajska enota pa bo prilagojena za bivanje dveh gibalno oviranih oseb na invalidskih vozičkih.

FOTO: Študentski domovi Univerze v Mariboru
FOTO: Študentski domovi Univerze v Mariboru

Otvoritev doma 7 je načrtovana za 7. februar, po tem datumu pa bodo sledile vselitve. Nastanili bodo 255 študentov, predvidevajo pa, da bo dom v februarju poln.

»V tem trenutku imamo razpisan Dodatni razpis za sprejem. Študentom, ki so se pred obnovo preselili iz doma 7, ali že bivajo v drugih domovih, ali še niso vseljeni,  vendar izpolnjujejo pogoje za bivanje,  smo poslali obvestilo, da se lahko vselijo v obnovljen dom 7,« so še dodali.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

partizano (nepreverjen)

prodam 45 literski hladilnik
stanje letom primerno

Starejše novice