Rdeča cona Doma Danice Vogrinec Maribor bo v dvorani Železničarskega športnega društva Maribor. Zunanja rdeča cona naj bi bila na sprejem stanovalcev s covidom pripravljena danes.

V Domu Danice Vogrinec Maribor, ki je največji dom za starejše v državi, se z novim koronavirusom spopadajo že od septembra, ko je virus vdrl v enoto na Taboru, v zadnjih tednih pa se s primeri okužb soočajo tudi v osrednji enoti na Pobrežju.

Po besedah Marka Slaviča, direktorja doma, imajo med skupno nekaj več kot 800 stanovalci trenutno 124 aktivnih okužb. Med osebjem pa je okuženih 68 od 450 zaposlenimi.

Zunanjo rdečo cono vzpostavljajo v dvorani Železničarskega športnega društva Maribor z namenom, da bi razbremenili položaj v obeh enotah doma. Večnamenski prostor bo ustrezno opremljen za sprejem približno 90 ljudi.

»Mi si ne želimo seliti nikogar in če bo zadeva obvladljiva, bomo mi stanovalce še vedno skrbeli v domu,« je na včerajšnji izjavi za medije dejal Slavič in zagotovil, da ne gre za reševanje trenutne epidemiološke situacije, ampak za pripravo na morebitno širjenje virusa v enotah.

Slavič je sicer včeraj izpostavil, da so predlagali vzpostavitev zunanje cone v enem od apartmajskih hotelov v Mariboru, kamor bi preselili zdrave stanovalce, a jim ministrstvo tega ni odobrilo.

Na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pa so za STA pojasnili, da Dom Danice Vogrinec Maribor ni dobil soglasja za vzpostavitev bele cone v apartmajskem objektu zato, ker za to ni dobil pozitivnega mnenja regijskega tima. Ta je ocenil, da stavba ni primerna za to.

Na pomoč pri postavljanju začasnih 'sob' v dvorani Železničarskega športnega društva Maribor je priskočila tudi mariborska civilna zaščita.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
JBT (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Spomladi je bilo govora o selitvi okuženih v bolnišnice ? Zakaj so čakali do zime ? To je Dachau ! Starostnike bo ubilo .

dd (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

ZATO PA SO BOLNICE NABITO POLNE KER POPOLNOMA ZDRAVE LJUDI IZ DOMOV KI IMAJO ZGOLJ POZITIVEN BRIS NA POFUKAN PREHLAD IN NITI ENEGA SIMPTOMA TAKOJ NABIJEJO V BOLNICE POTEM PA PRIKAZUJEJO KAKO SO PREOBREMENJENI, NATEG STOLETJA

In reply to by JBT (nepreverjen)

romanaŠtokelj

Zakaj pa ne v hotele zdaj ko so prazni???? Tam imajo veliko boljše pogoje kot v neki hali. Vsaka soba ima primerno elektriko za vsakega pacienta ki potrebuje aparate. Kaj imajo pa tam? Tam bo še večja umrljivost. Žalostno kaj delate z nemočnimi ljudmi.

Danica Jus (nepreverjen)

Že zdaj je znotraj domov grozljivo.
To moraš videt in občutit!
Namerni GENOCID!!!

In reply to by romanaŠtokelj

Haja (nepreverjen)

Kdo bo pa hotele plačal? Zastonj jih nihče ne bo dal na razpolago. Mene bolj zanima, kje se bodo ti ljudje umivali, saj tukaj ni na voljo kopalnic in stranišč. Tu bo okoli sto ljudi.

In reply to by romanaŠtokelj

Starejše novice