Tudi Študentska organizacija Univerze v Mariboru se je odzvala pozivu ministrstva za kmetijsko, gozdarstvo in prehrano glede pomoči na kmetijah.

V ta namen so se povezali s Kmetijsko gozdarskim zavodom Maribor in pridobili kontakte kmetij, ki so jim in jim še bodo, s prostovoljnim delom pomagali v teh težkih časih.

Zbrali skupine prostovoljcev, ki bodo kmetijam v Mariboru in okolici pomagali pri domačih opravilih

Pretekli teden so med drugim pomagali pri postavitvi ograde za govedo in pri pleskanju kmetijskega poslopja. Z delom so pričeli na kmetiji na Meljskem hribu, kjer so pomagali pri presajanju kostanja ter na Ekološki kmetiji Frešer v Framu, kjer so pomagali pri vsakodnevnih opravilih ter pri postavitvi ograde za živino.

Za konec pa so na pomoč priskočili Turistični & eko kmetiji Pri baronu, kjer so, kot že omenjeno, postavljali ogrado za govedo in pleskali kmetijsko poslopje.

»Kljub temu da se nahajamo v težkem obdobju, želimo pokazati, da je mladim mar za druge, da še vedno radi priskočimo na pomoč, čeprav se tudi sami spopadamo s težkim obdobjem in hkrati izvajamo študij na daljavo. Žalosti nas, da v javnosti prevladuje mnenje, da smo študenti 'nekoristni', ravno tovrstne prostovoljske akcije so dokaz, da se na mlade še kako lahko zanesemo in jim zaupamo,« je ob tem dejal Dejan Glazer, predsednik Študentske organizacije Univerze v Mariboru.

Prostovoljce čaka konec meseca maja delo še na eni od kmetij, sicer pa čakajo na nadaljnje potrebe oziroma kontakte s strani Kmetijsko gozdarskega zavoda Maribor.

Študentska organizacija Univerze v Mariboru skozi leto organizira številne projekte na področju solidarnosti in prostovoljstva. Študenti pomagajo na spomladanskih in jesenskih akcijah, kjer starejšim občanom pomagajo pri vsakodnevnih opravilih na vrtovih in okolici njihovih domov.

V zimskem času odstranjujejo sneg izpred domov starejših in invalidih oseb, v mesecu juliju pa poteka tradicionalna Študentska delovna brigada Študentske organizacije Univerze v Mariboru, kjer okoli 50 mladih že vse od leta 1999 pomaga različnim krajem po Sloveniji.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kurta (nepreverjen)

Vcasih je na tem mestu bil vinograd, lepo je izgledalo, ko si gledal iz mesta, škoda da ga več ni, vrhunska lega za vinograd, marsikdo v Avstriji in drugod po Sloveniji bi je bil zelo vesel.

Pohvale studentom za trud in solodarnostno pomoč.

Niso sli pomagat (nepreverjen)

ampak krast ... ze marsikatero kmetijo so zraubal ta banda ravbarkomandarska

In reply to by Kurta (nepreverjen)

Starejše novice