FOTO: Janez Leskovar
Martinovanje je čas, ko se mošt spreminja in spremeni v vino, in tako so v Europarku ponudili degustacijo mladega vina, znamke Pubec.

Včeraj se je v mariborskem nakupovalnem središču Europark dogodila degustacija okusnih štajerskih vin, in sicer znamke Pubec, ki tokrat že četrto leto združuje štajerske vinarje in s promocijo njihovih mladih vin povečuje njihovo prepoznavnost.

Tako je za včerajšnje pravo popoldansko štajersko martinovanju s svojimi žlahtnimi kapljicami poskrbelo dvanajst štajerskih vinarjev. Ob tem niso manjkale niti kulinarične dobrote, ki so pomembna sestavina praznika vina, ter dobra glasbena spremljava, za katero so poskrbeli Veseli slavčki. 

FOTO: Janez Leskovar

Dvigniti prepoznavnost mladih štajerskih vin in vinarjev

Eden izmed ciljev projekta »Pubec – Štajersko mlado vino« je dvigniti prepoznavnost mladih štajerskih vin in vinarjev. S povezovanjem teh v enovito, prepoznavno zgodbo omogoča vinarjem tudi dvig konkurenčnosti na domačem trgu in v tujini. V načrtu so skupni nastopi na trgih in predstavitvah tako doma kot v tujini, obenem pa projekt prinaša tudi dvig odličnosti same destinacije oziroma regije. 

Tovrsten skupni nastop v segmentu mladih vin prinaša tudi trajni učinek, celoletne marketinške in komunikacijske aktivnosti pa prinašajo tudi dvig konkurenčnosti in prepoznavnosti štajerskih vin. Projekt »Pubec« tako ni omejen le na promocijo mladih vin, ampak predstavlja tudi vzvod in orodje za večjo prepoznavnost vseh štajerskih vin in vinarjev na domačem trgu in v tujini.

FOTO: Janez Leskovar

Kdo so Pubeci 2018?

Podravje je vinorodna dežela in Štajerska je z najstarejšo vinsko trto ena izmed najpomembnejših vinorodnih okolišev. Vinarji združeni v projekt Pubec so tako neke vrste štajerski ambasadorji, ki bodo ponesli  glas o štajerskem mladem vinu po Sloveniji in tudi v tujino. 

Pri projektu Pubec 2018 bodo sodelovali Vinogradništvo Cvitanič, Hiša vin Emino, Vina Falot, Kmetija Fleisinger, Vinogradništvo Frešer, Vino Greif, Vinarstvo Hafner, Vinogradi Horvat, Vino Jamnik, Vino Jarc, Puklavec Family Wines, Vina Joannes, Vino Kolar, Vino Kotolenko, Vinogradništvo Ivan Kramer, Vino Leber, Univerza v Mariboru - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede – Meranovo, Vinogradništvo Mulec, Vino Pungračič, Radgonske gorice, Rigo Vino, Steyer vina, Vina Toplak ter Vino Valdhuber.   

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice