Devetošolci Osnovne šole I v Murski Soboti so se od svojih učiteljev poslovili na prav poseben način.

Okoli 18.000 devetošolcev danes zaključuje šolanje, ki ga je letos zaznamovala epidemija covida-19. Develetno šolanje so učenci običajno zaključili z valeto, ki pa je bila letos nekoliko drugačna. Zaradi spremenjenih razmer so jih morale šole izvesti po priporočilih NIJZ. Večina šol je zato valete izvedla s krajšim programom na šolskih igriščih.
 

Devetošolci prve osnovne šole so se od svojih učiteljev poslovili na šaljiv način. Avtomobile so jim namreč polepili s pisanimi samolepilnimi listki in jih okrasili s toaletnim papirjem. 

Sicer pa so se tudi osnovnošolci letos zaradi epidemije novega koronavirusa morali spopasti s šolanjem na daljavo. Po več kot dveh mesecih so v šolske klopi 25. maja znova sedli tudi devetošolci, za katere je junij prav posebno obdobje. Osnovnošolsko izobraževanje so namreč zaključili z valeto.

Po statističnih podatkih je bilo v Sloveniji v tem šolskem letu v osnovno šolo vpisanih 190.156 učencev, od tega 18.084 devetošolcev. V šolskem letu 2018/19 je osnovno šolo sicer uspešno končalo 17.731 učencev.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
saleksandar i… (nepreverjen)

in tako mularija onesnažuje okolje
Da sem jaz ravnatelj
dobijo vsi ukor pred izključitvijo
da bodo vedeli
gamad

Mike. (nepreverjen)

ce nebi bilo takih bukslov na svetu kot si ti bi bil svet lepsi ....sam povem .

In reply to by saleksandar i… (nepreverjen)

Starejše novice