Tudi letos lahko ljubitelji ptic na nabrežju Drave spremljajo nekaj zaljubljenih labodjih parov, ki so so nedaleč od človeških domovanj ustvarili gnezda.

Po nekaterih ocenah živi v mestu Maribor največ labodov v Sloveniji. Labodi si poiščejo partnerja za vse življenje, čeprav se občasno pojavi tudi »ločitev«, ki je običajno posledica neuspešnega gnezdenja. Število jajc v leglu je med tri in osem.

Na levem bregu Drave tik ob dvoetažnem mostu v Melju so mimoidoči opazili novo gnezdo, ki si ga je postavil zaljubljen labodji par.

Maribor - prestolnica labodjih zaljubljencev

Mesto ob Dravi ima očitno poseben odnos do živali. To dokazuje že poimenovanje tekmovanja za Zlato lisico, v zadnjih letih pa so srca Mariborčanov osvojili Želva hlastavka in labodji par na Lentu, ki lani ni dočakal težko pričakovanega naraščaja.

Spomnimo. Aprila lani je za eno največjih pomladnih atrakcij v Mariboru poskrbel labodji par, ki si je gnezdo za valjenje svojega naraščaja postavil praktično sredi Lenta. Labodja družinica je privabljala številne radovedneže, ki so skrbno spremljali gnezdenje. Labodje gnezdo je dobilo tudi posebno zaščito, opozorilno tablo, čeprav so mnogi menili, da bi si mariborska atrakcija zaslužila celo 24-urno zaščito.

Nedaleč od lanske lokacije, ampak na drugi strani ceste, si je zaljubljen labodji par tudi letos postavil gnezdo, ki so ga domačini za zaščito ogradili z balami slame.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice