V središču Maribora Hotel Maribor odpira svojo butično namestitveno enoto – sobe Garden Rooms. Kot prvi smo pokukali, kako so videti.

Štirizvezdično enoto sestavlja 16 lično urejenih sob, ki nosijo ime Garden Rooms. Stavbo na Vojašniškem trgu 8 so v Galeriji Gosposki obnovili z arhitektom Dušanom Borakom, oblikovalko interierja Katjo Jaušovec in v sodelovanju z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenija.

»Ustvarili smo vrhunski interier, ki zadosti visokim zahtevam in potrebam kvalitetnega bivanja v središču mesta,« so zapisali v pričakovanju odprtja nove pridobitve.

Po gostinskih konceptih Gostilne Maribor, Restavracije Rožmarin, La Pizzerie, Steakhouse in Hotela Maribor, je to nadgradnja poslovne poti Galerije Gosposke Saše Arsenoviča, ki bo, kot smo včeraj na Mariborinfo prvi razkrili, kandidiral za župana Maribora.

Pritličje in nadstropje sta ostala precej istovetna, prostori pa so se prilagodili potrebam tovrstne namestitvene ponudbe. Mansarda, kot neizkoriščen del objekta, je bila zaradi potreb novih vsebin deležna malo bolj korenitih spremembe na primer ureditev komunikacij, koncept razporeditve namestitvenih enot in podobno. Naravno osvetlitev mansarde so zagotovili z novimi okenskimi odprtinami, frčadami na ulični strani ter pultnimi okni na dvoriščni strani. Stopnišče so v celoti restavrirali. 

Sobe nosijo ime po »Čarobnem vrtu«, ki ga je zasnovala ekipa Male vrtne delavnice Dandelion, z namenom, da zelena oaza očara, preseneti in sprosti urbanega popotnika. Cena nočitve v novih butičnih sobah se začne pri 69 evrih.

Današnjega ogleda Garden Rooms se bo udeležil tudi Jurij Kobe, ki je avtor prenove Vojašniškega trga, s katerim želijo v Galeriji Gosposki opomniti na ta projekt, katerega realizacije se veselijo.

Saša Arsenovič pa je postal tudi novi lastnik objekta Stari radio, ki se nahaja prav tako na Vojašniškem trgu, katerega ima namen prenoviti v hotel. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice