Študentje Univerze v Mariboru so izvolili nove člane Študentskega zbora ŠOUM ter novo Študentsko predsedstvo ŠOUM. Nov predsednik ŠOUM je 24-letni Žiga Pirš.

Člani Študentskega zbora Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM), so na svoji 1. redni seji za predsednika ŠOUM izvolili Žigo Pirša, 24-letnega študenta magistrskega študija na Ekonomsko poslovni fakulteti Univerze v Mariboru. Na njegov predlog, so člani Študentskega zbora ŠOUM, na 2. redni seji imenovali člane študentskega predsedstva – Bernardo Jeraj, Pio Mernik, Katjo Ošlak in Dejana Glazerja.

Za dostopen in kakovosten študij

Ob imenovanju celotne ekipe se je predsednik ŠOUM članom študentskega zbora zahvalil za izkazano zaupanje in poudaril: »S svojo ekipo sodelavcev se bomo trudili uspešno uresničevati vse zastavljene cilje. V ŠOUM, kot uveljavljeni in priznani instituciji, si bomo še naprej prizadevali za razvoj dejavnosti, ki predstavljajo dodano vrednost vsem študentom Univerze v Mariboru, kot tudi celotni lokalni skupnosti. S svojo ekipo se bom zavzemal uspešno uresničiti zastavljene cilje, predvsem pa urediti dostopnost visokega šolstva vsem socialnim skupinam in zagotoviti kakovosten, evropsko primerljiv študij, ki bo posamezniku omogočal uspešen vstop na trg dela.«

Nov predsednik ŠOUM Žiga Pirš.

Študentsko predsedstvo sestavljajo predsednik, sekretar za izobraževanje in univerzitetno politiko, sekretar za socialna in zdravstvena vprašanja, sekretar za mednarodno sodelovanje ter sekretar za interesne dejavnosti študentov.

Študentsko predsedstvo je izvršilni organ Študentske organizacije Univerze v Mariboru in je v svojih pristojnostih odgovorno Študentskemu zboru ŠOUM, ta pa v tem mandatu šteje 21 članov, ki predstavljajo 17 članic Univerze v Mariboru.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice