Marsikdo si želi pred hitrim tempom življenja privoščiti odmor, se umakniti od mestnega vrveža in se odpočiti. Ena od rešitev je zagotovo lahko nakup vikenda.

Preverili smo ponudbo vikendov v Mariboru in bližnji okolici. Ponudba je pestra, izpostavljamo pa štiri najdražje in štiri najcenejše vikende, ki se ta hip nahajajo na mariborskem nepremičninskem trgu. Začnimo z najdražjimi.

Vikend na Hočkem Pohorju – 135.000 evrov

Na več kot tisoč kvadratnih metrov veliki parceli se nahajata dva objekta, ki sta opremljena s stilskim pohištvom in moderno tehnologijo. Bivalni objekt znaša 85 kvadratnih metrov in je bil zgrajen leta 1993, adaptiran pa 2008. Večji vikend zajema dnevne prostore v pritličju in spalne prostore v mansardi, pred objektom pa je tudi terasa.

Manjši objekt obsega dnevne prostore z možnostjo nočitve in teraso. Na parceli se nahaja tudi lastni vodotok in ribnik. Vikend odlikuje mirna lokacije in južna lega s pogledom na Dravsko polje, cena pa znaša 135.000 evrov.

Vikend v Bresternici – 108.000 evrov

Na hribu v Bresternici se za 108.000 evrov prodaja »unikatna pravljična hiška« z razgledom na Maribor, Dravo in Pohorje. Hiša je bila zgrajena leta 1976 in adaptirana leta 2015, grajena pa je v treh etažah. Na skoraj dva tisoč kvadratnih metrov velikem zemljišču se nahaja še paviljon, otroška hišica in hiška za orodje.

Vikend pod Belvijem – 89.000 evrov

Na priljubljenem predelu Pohorja pod Belvijem tik ob smučišču se prodaja bivalni vikend z vsemi priključki, dostop pa je urejen po makadamski cesti. Objekt, ki se prodaja za 89.000 evrov, obsega masivno klet, v kateri je nova kopalnica in kuhinja z jedilnico z izhodom na zelenico ter shrambe. Nadgradnja je brunarica, v kateri se v pritličju nahaja manjša kopalnica, kuhinja in dnevno bivalni prostor z jedilnico z izhodom na balkon, v mansardi pa so urejene štiri manjše spalnice.

Vikend v bližini Mariborske koče – 70.000 evrov

Na mirni lokaciji v bližini Mariborske koče in Belvija se za 70.000 evrov prodaja bivalni počitniški objekt, ki je bil dokončan leta 1980. Obsega klet, pritličje in mansardo, tloris počitniške hiše pa meri 6 krat 6 metrov. Strešna kritina je bila menjana leta 2011, vikend pa se nahaja 5 minut peš hoje od Mariborske koče in 5 minut vožnje do smučišča Belvi.

Poglejmo še najcenejše vikende.

Vikend za dobrih 18 tisočakov

V Malečniku, le 1,5 kilometra od šole, se prodaja bivalni vikend, ki je bil postavljen leta 2005 in je velik 50 kvadratnih metrov. Stoji na zemljišču v velikosti 1200 kvadratnih metrov, ki je v večletne najemu od Sklada kmetijskih zemljišč RS, letni zakup pa znaša 50 evrov.

V lanskem letu je bila postavljena pol kilovatna sončna elektrarna. Cena vikenda znaša 18.600 evrov.

Montažni vikend – 20.000 evrov

V Košakih se prodaja urejena parcela na kateri stoji montažna hiška z vrtno lopo. Parcela ima urejen dovoz in elektriko ter vodo, posajenih pa je tudi več različnih kulturnih vrst od jablan, hrušk, sliv, češenj, grozdja in orehov. Cena znaša največ 20.000 evrov.

Vikend nad Jelovcem za 25 tisočakov

Na razgledni legi okrog 3 kilometre iz Bresternice nad krajem Jelovec se nahaja vikend, ki je bil postavljen v letu 1978 in je naprodaj za 24.990 evrov. Zemljišče v izmeri dobrih 600 kvadratnih metrov je ograjeno, leta 2009 pa je bila na objektu narejena tudi izolativna fasada.

Vikend v Peklu

V Peklu se 25.000 evrov prodaja urejen bivalni montažni vikend z zidano kletjo. Pred hiško je terasa primerna za piknika z zidanim roštiljem, za objektom pa se razprostirajo še vinograd, sadovnjak in vrt. Hiša meri 36 kvadratnih metrov, ima pa dovoljenje za izdelavo do 100 kvadratnih metrov velike montažne hiše.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice