Danes je ob 15. uri v Mariboru potekal protest proti »obveznemu testiranju«, ki se ga je udeležilo nekaj manj kot 50 posameznikov.

Že nekaj dni se je po družbenem omrežju Facebook šušljalo o protestu, ki bi se naj ob 15. uri v petek zgodil v Ljubljani in Mariboru. Zato smo se odločili preveriti, ali je protest res potekal in kaj sploh želijo protestniki.

Protest je bil napovedan na Trgu svobode v Mariboru, kjer se je res zbralo okoli 40 protestnikov, ki so se zbrali s skupnim ciljem oziroma zaradi nasprotovanja »obveznemu testiranju«, karkoli že to pomeni.

Protestniki so se sprehodili po središču Maribora in mimoidoče s transparenti pozivali, da naj se tudi oni »zbudijo«. Protest so budno spremljali tudi mariborski policisti, ki so nekaj protestnikov tudi podpisali.

Četudi je njihovo sporočilo nekoliko nejasno, so v objavi na družbenem omrežju Facebook zapisali nekaj svojih načel, in sicer: »nihče nima pravice odločati o našem telesu, nihče nima pravice posegati v naše telo, nihče nima pravice pogojevati človekovih pravic s testiranjem ali cepljenjem in niče nima pravice ustrahovati in siliti v nekaj, kar sami nočemo«.

Potrebno je poudariti, da tako testiranje kot cepljenje v Sloveniji ni obvezno. Je pa testiranje potrebno za opravljanje določenih dejavnosti za zamejevanje novega koronavirusa pri izvajanju določenih storitev ali ponujanja blaga, na primer v trgovinski dejavnosti.

Komentarji (38)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Default (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Premalo jih je bilo

Žalost (nepreverjen)

Sami pametnjakoviči. Pa vsak ne more odločat o vsemu!

Mariborski tabornik (nepreverjen)

Hvala bogu da ti lahko...

In reply to by Žalost (nepreverjen)

Kola (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Namesto da bi raje organizirali protest in zahtevali odstop ARSENOVICA-ki je mariborcanom in mariboru naredil najvec skode od vseh zupanov skupaj....!!!

Marburg ad.dra… (nepreverjen)

Glede na prepoved zblizevanja predlagam da za zacetek organiziramo spletni protest za odstop Arsenovica-imamo vso pravico-potem se bo slo na ulice-Arsenovic je naredil ze dovolj skode-glas maribora je mocnejsi od srbskih lobijev!!!!

In reply to by Kola (nepreverjen)

Mariborski tabornik (nepreverjen)

On ni sposobn niti, da bi svojegostilne po Mariboru odprl, ker se boji neustavnih kazni...

In reply to by Marburg ad.dra… (nepreverjen)

Aleš83 (nepreverjen)

Ne bluzi. Po sedmih letih teme, ko cela garnitura ni bila sposobna speljati enega samega projekta, končno mesto vodi nekdo, ki zna kaj narediti in premaknit.

In reply to by Kola (nepreverjen)

Mariborski tabornik (nepreverjen)

Če bi meu samo eno gostilno, te bi se hitro znajdo med glasom ulice. Anede? Ja kakopak...

In reply to by Aleš83 (nepreverjen)

stary1 (nepreverjen)

upam da so policaji prišli s konjenico, vodnim topom, in policijskimi psi ter naboji

Mariborski tabornik (nepreverjen)

So prišli ja, tebe so iskali, da te peljejo na psihiartijo za 4 mehke stene...

In reply to by stary1 (nepreverjen)

Vlada budala (nepreverjen)

Torej je ceplenje in testiranje prostovoljni mus 🙂 saj tak bo dalje šlo... Če ne boš cepljen, pač ne boš mogel zapustil države, če nebos cepljen pač neboš dobil službe itd.... In tako nikogar ne silijo v nič, vsaki se bo sam odločil 🙂

Mariborčan 1970 (nepreverjen)

čene bošcepljen
ne bošmogel pisati na Maribor info

In reply to by Vlada budala (nepreverjen)

Njet (nepreverjen)

Čim več testiranja nas edino reši. Pozitivne in "upornike" pa takoj v izolacijo.

Mariborski tabornik (nepreverjen)

How how izpod maske...

In reply to by Njet (nepreverjen)

Jakove (nepreverjen)

stoka na okobu.

Niks (nepreverjen)

Pisi slovensko ker si v sloveniji-ali pa na vlak in enosmerna karta -od koder si se privlekel in noces uporabljati slovenskega jezika v nasi sloveniji!!!!noces se ga nauciti-izdajalec !!!!!

In reply to by Jakove (nepreverjen)

Aleš83 (nepreverjen)

Nekdo, ki je proti testiranju, ne more biti pri zdravi pameti. Jaz sem testiran v službi vsak ponedeljek, hvala bogu. Več testov, več izločanja virusa, prej bomo normalno živeli. Tisti facebook pametnjakoviči, ki v tem vidijo problem pa ok - brez testa in cepljenja, samo pol nič delat, nič hodit v trgovino, kino, lokale, med ljudi, pa bodite flateartherji doma in bomo vsi srečni.

Bogdan (nepreverjen)

povsod so idioti gotovo uživajo socijalko

Vsi smo maribor (nepreverjen)

Raja se brezveze punta ,medtem ko srbski zupan za hrbtom krade milijone iz javnih sredstev in razpisov, ter dela nepopravljivo skodo mariboru-protizakonito je zaprl korosko cesto-unicil festival lent-gleda na samo lastne koristi....!!!pa vi ste res pravi-kaj ste res slepi-to kar se je opozarjalo se je izkazalo!!!!!Arsenovic nikoli ne bi smel postati zupan!!!!!

In reply to by Bogdan (nepreverjen)

baba od župana (nepreverjen)

pazi kaj pišeš

In reply to by Vsi smo maribor (nepreverjen)

Mariborcan1970 (nepreverjen)

Kaj si sploh prebral članek??

In reply to by Vsi smo maribor (nepreverjen)

Odstopnik (nepreverjen)

Organozira se odstop Arsenovica iz delovnega mesta zupana maribora-argumenti so-naredil je najvec skode od vseh zupanov skupaj-zaprl je korosko cesto unicil festival lent hoce zapreti se lent -podkupovanje korupcija klientelizem zloraba javnih sredstev zloraba evropskih sredstev v prid lastnih koristi.....protiustavna samovoljna prepoved koncerta thompsona!!!!Arsenovic-nikoli vec!!!!

Vija vaja (nepreverjen)

Mhm....podpisem takoj-podpiram odstop Arsenovica-in se ogromno ljudi poznam ki se strinjajo z odstopom!!!!!menim tudi ,da tako zelpi vecina mariborcanov-zacnimo cimprej-tudi najdaljsa potovanja se zacnejo z enim korakom!!!!!!

In reply to by Odstopnik (nepreverjen)

Aleš83 (nepreverjen)

Ne bluzi. Meli smo Fištravca sedem let, ko ni znal naredit enega projekta. Končno mesto vodni neka ekipa, ki zna kaj realizirat.

In reply to by Odstopnik (nepreverjen)

baba od župana (nepreverjen)

glavni trg je narejen -projekti in bil pripravljen še v obdobju prejšnjega župana
Na podlagi minulega dela prejšnjega župana pa res lahko vsak izpelje projekt do konca
Za to ne rabiš bit pameten in sposoben

In reply to by Aleš83 (nepreverjen)

Hector (nepreverjen)

Odstop Arsenovica!!!!!!-----pozdravljamo -kdaj kje ,koncno se je zacelo, cas je ze bil-Arsenovic naj odstopi-mariborcani ga nocemo za zupana!!!!!!

janban

Ti in tebi podobni bi Fištravca nazaj?Ljudje so na volitvah odločili,da bo župan,ti to nič ne pove?
Vsi levičarji tu,ki bi radi zamenjali najboljšega župana boste dobili možnost na volitvah.Samo tako se ga lahko zamenja.

In reply to by Hector (nepreverjen)

baba od župana (nepreverjen)

sereš

In reply to by janban

janban

Levuhar zabit!!

In reply to by baba od župana (nepreverjen)

bosanac Suljo (nepreverjen)

nabijem ti mamico

In reply to by janban

febo iz limbuša (nepreverjen)

i to trikrat u isto mesto

In reply to by bosanac Suljo (nepreverjen)

Mariborski tabornik (nepreverjen)

Levičari, desničari... Vsi so oni hlapci Vatikana in farmacije... Odpri že enkrat oči, zato pa je že 30 let taka blaginja pri nas...

In reply to by janban

Manual (nepreverjen)

Pa zakaj je na tem čudovitem modrem planetu Zemlji toliko cepcev in na koncu se še imajo ti cepci za razsvetljene in poklicane, da solijo pamet razumnim ljudem. Groza.....

baba od župana (nepreverjen)

čudovit ti je foter
če je pijan ko mavra

In reply to by Manual (nepreverjen)

febo iz limbuša (nepreverjen)

tisti ki se nočejo testirati
pri meni ne morejo dobiti službe
Super da jih slikate
ja kdo jih bo pa zaposlil
potem imaš pa same težave z njimi

Mariborski tabornik (nepreverjen)

Febo ti se daj cepit v čelo not, da se boš lahko pol pohvalo, da si pohorski sev prvleko dol s Pohorja... Ti se kr daj gensko spremenit, če ti paše. Nabavi si robote, če ti ljudje niso pogodu. Saj veš, tvoja svobodna volja... Ko od države lepo gnar cuzaš na račun tega. Mene bi blo v podn riti sram, če bi take komentare objavlo...

In reply to by febo iz limbuša (nepreverjen)

Mariborski tabornik (nepreverjen)

Najbolše da Sonce osvobodimo okov, pa damo kletko na ovo grdo rdečo-zeleno zgradbo babilonsko, ko se nam tak bohoti nad mestom našim. Mislim, da paše v nulo gor na zmajovo glavo. Sim-boli-ka... Maribor info lahko me kdaj na kaki intervju povabite, glede na no da ste me prikazali ko največjega kriminalca. Jaz sem svobodn človek, ne pa človek robot. Da vijim, če ste podporniki svobodnega človeka božjega, al vam roboti v maskah pa Babilon bol dišijo... Če si neki novinar s čisto dušo pol me lahko poiščeš, pa grema na kako kavico. Internetni brezobrazneži novinarski...
Lepe pozdrave iz Maribora

Mariborcan1970 (nepreverjen)

A svobodna izbira pomeni da lahko ogrožajo druge?! Če posamezniki ne upoštevajo ukrepov, če se ne testirajo oz. cepijo potem so potencialno ogrožena življenja njihovih sorodnikov, sosedov, sodelavcev...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice