Foto: Žan Osim
Na Teznu se je danes odvil že 3. Mariborski moto dan, ki je motoristom postregel z osvežitvijo znanj ter druženjem.

Topli pomladni dnevi so ljubiteljem dvokolesnih jeklenih konjičkov že postregli z lepim vremenom. Mnogi motoristi so tako otvorili motoristično sezono in že zaužili letošnje prve zavoje toplega asfalta ali, kot pravijo nekateri, zajeli veliko žlico svobode.

Čeprav so nekateri motoristi še kako prepričani v svoje znanje in sposobnosti, se moramo zavedati dejstva, da so motoristi v primerjavi z avtomobilskimi vozniki bistveno bolj dovzetni za poškodbe ob morebitnih nesrečah.

Foto: Žan Osim

Mariborski moto dan že tretje leto zapored

Tokrat je Svet za preventivo in vzgojo Mestne občine Maribor skupaj s partnerji že tretje leto zapored organiziral Mariborski moto dan.

Na brezplačnem dogodku so motoristi lahko pilili svoje znanje in sposobnosti varne vožnje, pod katero spada tudi izogibanje oviram, pospeševanje in zaviranje, pobiranje motorja ob morebitnem padcu, nudenje prve pomoči in tako naprej.

Foto: Žan Osim

Tekmovanja, zabavni program in še več

Potekala so tudi tekmovanja skupin motoristov in posameznikov, med drugim so organizatorji podelili nagrade za najboljše pri poligonski vožnji, najštevilčnejšo skupino motoristov in najstarejšega motorista.

V drugi vrsti je seveda šlo za druženje - izmenjavo mnenj ter izkušenj in krepitev kolegialnih vezi, ki jih navdušenci nad motorji med sabo še kako spoštujejo. Za zabavni del programa je tudi letos poskrbela plesna skupina Crazy Boots.

Starejše novice