Sinoči, ob 21. uri, se je tradicionalno odprl Letni oder Ruše v gozdnatem zavetju, tokrat z rap oziroma hip-hop programom.

Takoj, ko je padel mrak, se je prizorišče napolnilo do vznožja tribun ter naprej. Vsak ljubitelj tovrstne glasbene scene se je prikazal v Rušah, po tem, ko se je zaključil skate session v skateparku, na ogled pa je bila tudi razstava Černobilčki, kiparja Roka Moharja. Tokrat se poleg parkiral tudi FerFud kamion s kulinarično izbiro in poskrbel za lačne mimoidoče.

Večer so otvorili Icotovi zobi – Eyeceeou (ICO) z neverjetnim bendom in privabili marsikaterega Mariborčana z njihovo dinamično usklajenostjo in dvigom. Kombinacija rim, ki opisuje in prodira do mariborskega mesta s svojo blokovsko idejo vsakdanjosti.

Nato je na oder stopil slovensko prodirajoči N'toko, izhajajoč iz supine Moveknowledgment, ki vedno ustvari družbenokritično vzdušje in eksperimentalno zvočno fuzijo. Angažiran, ustvarjalno, kritično do sprevrženosti, dvojne morale, otopele brezbrižnosti in ostale stereotipnosti slovenskega naroda, ki operira z dvojno moralo.

Za njim pa beograjski trio Bad Copy z manjkajočim članom, ki pa sta vzdignila publiko s sedaj poznanimi klasikami (Džastin Biberi, Esi mi dobar, Ljubav ili pivo,…), smešnimi verzi in pestro produkcijo. Na prvi pogled preprosto, vendar momentalno kar družbenokritičen nastop je zavzel oder za precej časa in v pododrske vrste privabil marsikoga.

Po ritmični odpeljavi pa smo pričakala balkansko hiphop starešino oziroma bosanskega zlagalca besed, ki ustvarja že od pričetka novega tisočletja. Težko pričakovani Edo Maajka, ki zapolnjuje prizorišča, je tudi tokrat odpeljal z odličnimi glasbenimi podlagami in suverenim rap nastopom.

Na sobotni dan Ruše ponujajo ….

V amfiteatrskem objemu Letnega odra so tako zaključili pozno ponoči, danes pa se bo v parku pred občino pričel Pun pisker, ki bo ponujat raznovrstno gostinsko ponudbo, ob tem pa bodo ruški pevci in godci uprizorili glasbeni piknik.

Zvečer? Odličen pianist in pevec Uroš Perič z značilno jazz-bluesovsko mešanico, ki je postal znan predvsem po svojih interpretacijah Ray Charlesa.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice