FOTO: Moje mesto Maribor - tu sn doma/Alice Kristina
Mariborčane razburja nov primer vandalizma na kulturnih spomenikih. Tokrat so se vandali spravili nad kapelico na Piramidi.

Kje je meja človeške neumnosti, se sprašujejo sprehajalci na Piramidi, kjer so ponoči neznanci nečitljivo porisali kapelico, kamor se vsak dan odpravljajo številni Mariborčani. Vandalizem je na facebook skupini Moje mesto Maribor - tu sn doma izpostavila uporabnica Alice Kristina, ki je pripela fotografije nepremišljenega izpada neznancev.

Neznanci so kapelico porisali v rumenih, zelenih, rdečih in modrih barvah z napisi 'Street' in dodanimi številkami.

Vandalizem na bržkone najbolj priljubljeni pohodniški točki v Mariboru in pomembnem kulturnem spomeniku so obsodili že številni uporabniki te facebook skupine. 

Spomnimo, da to ni edini primer vandalizma na Piramidi. Lanskega aprila so neznanci povsem razbili leseno hiško sredi poti na Piramido, kjer je bila pred tem v poletnih mesecih tudi gostinska ponudba.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Marko 1972 (nepreverjen)

Kvazi grafitarji, ki mislijo da so zdaj glavni frajerji. Morda so to isti idioti, ki pisejo “Krekhaus mafia” po celem mb

Karl (nepreverjen)

Sramota, sramota in se enkrat sramota. Boge njihove mame ko so vzgojile takšne ljudi... Obsojam vsako nesmiselno grafitiranje sten sploh pa čečkanje kulturnih spomenikov takšnih ali drugačnih. Potrebno jih je dobiti in naj odgovarjajo za to!

Starejše novice