Nočna iluminacija balonov na nebu pričarala čudovite prizore.

Največji balonarski spektakel pri nas, Svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni Murska Sobota 2022, je danes še v polnem teku in bo trajalo še do jutri, 23. septembra, ko bo znano, kdo je novi svetovni prvak.

Pripravili pester spremljevalni program

Organizatorji so poleg prvenstva pripravili tudi bogat spremljevalni program, obiskovalcem so bile tako vsak dan na voljo številne prireditve, koncerti, razstave, animacija za otroke in delavnice.

Med drugim so danes ponovno pripravili posebno nočno iluminacijo balonov imenovano 'night glow'.

»Ko prižgemo gorilnik na balonu v mraku, potem zgledajo ti baloni kot ene velike lanterne in če jih je več to naredi eno sceno, ki je res atraktivna. Poleg tega imamo tudi balone posebnih oblik, in če skombiniramo posebne balone ter klasične balone in dodamo še glasbo, po navadi je to klasična glasba, je to zelo poseben dogodek,« nam je že pred dnevi razložil Matjaž Pavlinjek, generalni direktor organizacije prvenstva.

Kako je bilo, si oglejte v spodnji galeriji.

Ne glejte v nebo, glejte na cesto!

Zaradi balonarskega prvenstva so predvsem zjutraj in zvečer ob cestah v okolici letališča in Expana možni prometni zastoji, nekatere ceste so tudi popolnoma zaprte. Organizatorji prosijo za razumevanje voznikov in obiskovalcev.

Ob tem balonarskem spektaklu organizatorji opozarjajo, naj vozniki ne gledajo balonov, ampak naj raje gledajo na cesto!

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice