Sunki vetra so izjemno močni ... (foto: terenske ekipe in bralci Mariborinfo).
Na območju Elektra Maribor prihaja do poškodb elektrodistribucijskega omrežja zaradi zelo močnega vetra z intenzivnimi sunki.

»Sodelavci Elektra Maribor si že ves čas prizadevajo za čim hitrejšo odpravo okvar oziroma, da se zagotovi ponovna oskrba z električno energijo za vse uporabnike. Vse razpoložljive elektromonterske ekipe so v tem trenutku na terenu,« so sporočili iz Elektra Maribor. Na območju, ki ga pokrivajo, je trenutno brez elektrike 10.000 odjemalcev.

»Vse naše uporabnike, katerih oskrba z električno energijo je zaradi neurja in poškodb, ki jih je to povzročilo, prekinjena, prosimo za razumevanje,« so zapisali. 

Več o dogajanju na terenu in preglavicah, ki jih povzroča veter, preberite v člankih ...

Močan veter po poročanju Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje pustoši po naslednjih občinah na vzhodu Slovenije: Radlje ob Dravi, Muta, Podvelka, Ribnica na Pohorju, Mislinja, Zreče, Vitanje, Lovrenc na Pohorju, Slovenske Konjice, Slovenska Bistrica, Poljčane, Rače - Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Maribor, Starše, Hoče - Slivnica, Lenart, Sveta Trojica v Slovenskih Goricah, Benedikt, Cerkvenjak, Apače, Ljutomer, Križevci ...

Razglašen je rdeči alarm ...

Za območje severovzhodne Slovenije je Agencija Republike Slovenije za okolje razglasila rdeči alarm. Jugozahodni veter bo najmočnejši v ponedeljek dopoldne. Najmočnejši sunki bodo v severovzhodni Sloveniji. 

Po nižinah bo veter v sunkih dosegel hitrost od 70 do 100 kilometrov na uro, v višjih legah pa tudi nad 100 kilometrov na uro. Na omenjenih območjih so verjetni vetrolomi večjih razsežnosti.

Na severovzhodu bo veter oslabel v ponedeljek zvečer in se ponoči prehodno znova nekoliko okrepil.

Kako je v vaših koncih? 

Fotografije, posnetke ali informacije nam lahko pošljete na [email protected] ali [email protected].

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice