Danes se je v podporo priljubljeni vzgojiteljici pred vrtcem v Slovenski Bistrici zbralo večje število ljudi, ki obsojajo tovrstno nedokazano medijsko linčanje.

Včeraj smo pisali o vzgojiteljici vrtca Otona Župančiča v Slovenski Bistrici, ki je bila s strani ene izmed mater tamkajšnjih otrokov obtožena nasilja nad otrokom. Danes se je v podporo priljubljeni vzgojiteljici pred vrtcem zbralo približno sto ljudi, ki protestirajo proti senzacionalističnem pisanju medijev, začenši s Slovenskimi novicami, ki so začele z gonjo proti njej. Gre za zelo priljubljeno vzgojiteljico, ki ima za seboj že 38 let vzornega poučevanja, čez njo pa do sedaj ni bilo še nobenih pripomb.

Obtoženo od šoka hospitalizirali

Tako starši, kot sodelavci in ravnateljica vrtca so več kot ogorčeni. Kako se lahko proti neki osebi prične javna gonja, če pa za njene domnevne prekrške ni nikakršnih dokazov? Za povrhu pa se javno objavi še njeno ime. Zaradi medijskega linča je bila obtožena ob šoku celo hospitalizirana v psihiatrični bolnišnici v Mariboru. Še več, po trditvah Sviza se pisanje Slovenskih novic, da je obtoženka otroka vrgla ob tla, sploh ne ujema s vsebino prijave vrtca, ki jo sedaj obravnava policija.

Takole so nepreverjeno javno blatenje vzgojiteljičinega imena obsodili na Sindikatu vzgoje, izobraževanja znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) katerega članica je tudi obtožena vzgojiteljica:

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice