Na Trgu Leona Štuklja se je mlado in staro veselilo na potekalo 36. Martinovanje, ki bi moralo trajati vsaj do 21. ure, ampak je nenaden izpad elektrike povzročil predčasen zaključek praznovanja.

Velika množica ljudi se je že tradicionalno udeležila največjega enodnevnega javnega martinovanja v Sloveniji. V štajerski prestolnici se vsako leto zbere tudi do 20.000 tisoč obiskovalcev iz celotne Slovenije in tujine.

Martinovanje se je pričelo, kot vselej, ob 11. uri in 11 minut, ko ga je otvoril mariborski župan Saša Arsenovič, ob 14. uri pa je sledil svečani krst mošta v družbi Vinske kraljice Slovenije Mete Frangež

Brez elektrike na Martinovanju in na območju Poštne ulice

V popoldanskem programu pa je radovedneže zabavala skupina Dejan Vunjak & Brendijeve barabe, a rajanje je bilo nenadoma prekinjeno nekaj pred pol deveto uro zvečer.

Po informacijah Mariborinfo je okoli 20.25 prišlo do izpada elektrike in ves trg z delom Titove ceste, vključno z javno razsvetljavo, se je znašel v temi. Nepredviden električni mrk je prinesel tudi nepričakovani konec prireditve, zabave željni obiskovalci so presenečeno obstali v temi.  

Preteklo naj bi več kot pol ure, da se je elektrika naposled vrnila. Vzrok izpada elektrike, zares nerodnega pripetljaja za prireditev takšnega ranga, še ni znan. Kot kaže, pa je do izpada elektrike prišlo tudi na območju Poštne ulice.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
veso. (nepreverjen)

jebeš tako prireditev če zmanjka štroma
moj ljubljeni tovariš tito bi dal odgovorno budalo takoj ustreliti

Starejše novice