Neurje, ki je včeraj pustošilo po Sloveniji, je tudi v Podravju sprožilo poplave in plazove.

Slovenijo so včeraj prekrili temni oblaki, nastale pa so plohe in nevihte, ki so se ponekod nadaljevale v noč. Krajevni nalivi so terjali posledice.

Vir: KS Velika Nedelja

Na Osnovni šoli Velika Nedelja cel teden ne bo pouka, saj je zaradi neurja odkrita streha in razmočen del notranjosti.

Vir: KS Velika Nedelja

Ravnatelj podravske osnovne šole Stanislav Bezjak je za Mariborinfo potrdil, da je na ministrstvo poslal prošnjo za premestitev začetka šolskega leta, ki je bila danes popoldne tudi odobrena.

»Zaradi razkritja strehe in drugih posledic nedeljskega neurja, smo v soglasju z občino Ormož in Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport sprejeli sklep, da bo zaradi zagotovitve varnosti prvi šolski dan za učence matične šole Velika Nedelja v ponedeljek, 7. 9. 2020. Za učence 1. razreda ob 9.00 v Kulturnem domu Velika Nedelja, za ostale učence ob 8.20.

Pouk na podružnici Podgorci se začne normalno, 1. 9. 2020 ob 8.20.

Prav tako normalno obratuje vrtec Podgorci,« je sporočil ravnatelj na spletni strani osnovne šole.

Vir: KS Velika Nedelja

V neurju za zdaj brez poškodovanih

V neurju, ki je včeraj popoldne zajelo tudi območje mariborske policijske uprave, in ogromno škode povzročilo zlasti na območju Ormoža in Podlehnika, se po doslej zbranih informacijah ni poškodoval nihče.

Mariborski policisti so bili obveščeni o več primerih padlih vej in dreves na osebne avtomobile in stavbe, močan veter je odkril več streh hiš in gospodarskih objektov. Zaradi številnih prijav dogodkov so bile še izjemno obremenjene linije interventnih služb, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Voznikom, ki se odpravljajo na pot, policisti svetujejo previdnost, saj lahko na cesti še naletijo na padla drevesa ali veje, občanom pa svetujejo tudi, naj bodo posebej previdni pri odpravljanju posledic neurja.

Neurje je pustošilo tudi na na območju Celja, v Kristan vrhu, Rogaški Slatini, ter tudi na žalskem in ponekod drugje. Veter je tudi tam odkril več hiš.

Na območju Laškega se je v neurju podrl hlev, veter je tam podrl tudi več dreves. Podrta drevesa so ovirala promet tudi v nekaterih drugih krajih na celjskem območju. V neurjih na srečo ni bil nihče poškodovan, so še potrdili celjski policisti.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice