Šolarji iz zahoda države so že sedli v šolske klopi, za okoli 82.400 osnovnošolcev in 33.430 dijakov iz vzhodne Slovenije pa so se težko pričakovane zimske počitnice šele pričele. In kaj bodo otroci počeli?

Zveza prijateljev mladine Maribor je tudi letos pripravila sedemnajst različnih aktivnosti za otroke in mlade v času zimskih počitnic. Najbolj obiskana je ustvarjalna delavnica, kjer otroci izdelujejo maske.

Spoznavajo tudi stare obrti in se tako preizkusijo v vezenju in pletenju, se učijo tujih jezikov, spoznavajo svet gledališča in televizije ali pa svoje spretnosti kažejo v lesarski delavnici.

»Za kravžljanje možgančkov imamo šah in bridž. Tudi športno se bomo udejstvovali. Šli bomo drsati in košarko bomo igrali. Pa dva izleta bomo imeli, ki sta tudi najbolj popularna,« pravi Maja Marinček Kanop iz Zveze prijateljev mladine Maribor.

Vsak dan tekom zimskih počitnic za otroke skrbi od pet do deset prostovoljcev. Ker pa so aktivnosti in delavnice, ki jih izvajajo tako dobro obiskane, si želijo, da bi se v njihovo ekipo, pridružil še kak prostovoljec. 

V Hotelu Arena nezadovoljni z zasedenostjo

Medtem pa nekoliko slabši obisk beležijo na Pohorju. Če so še lani in v prejšnjih letih, ko je bilo dovolj snega, bili v hotelih polno zasedeni, pa v času zimskih počitnic v Hotelu Arena beležijo le 60 gostov.

»Vidimo da je zelo klavrna podoba samega Pohorja, kajti snega ni in tudi samih gostov je trenutno zelo malo v tem obdobju. Pričakovali smo sigurno več,« pravi Rajko Valcl, vodja gostinstva v Hotelu Arena. Kot dodaja, trenutno večina turistov prihaja iz tujine, medtem ko se domači smučarski navdušenci na smuko, kot kaže, odpravljajo v tujino. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice