Zavod za turizem Maribor - Pohorje je turistični urad v Strasbourgu opozoril na krajo znamenite ceste v obliki srca med vinogradi.

Dejstvo, da turistični urad v francoskem Strasbourgu za promocijo mesta in vinorodne pokrajine Alzacija v svojih prospektih uporablja svečinsko srce, je vzbudilo ogromno razburjenja. Na očitno krajo so Francoze opozorili tudi v Zavodu za turizem Maribor - Pohorje

Za razliko od nekaterih posameznikov, ki nad podlo potezo Francozov protestirajo in goreče pišejo kar na facebook stran štrasburškega turističnega urada, pa direktorica mariborskega turističnega zavoda Doris Urbančič Windisch umirja vročo kri.

Kraja enega največjih simbolov Štajerske

Presenečenje nad dejanjem francoskega turističnega urada je izrazila tudi Doris Urbančič Windisch, direktorica Zavoda za turizem Maribor - Pohorje. Svečinsko srce je namreč eno najlepših simbolov Štajerske, na katerega stavi tudi Slovenska turistična organizacija.

»Ta simbol je zelo pomemben. Tudi Slovenska turistična organizacija je srce med vinogradi izbrala kot eno izmed ključnih produktov oziroma znamk, ki jih trži in s katerimi se Slovenija predstavlja v tujini. Srce med vinogradi služi za promocijo in poudarjanje tega dela Slovenije, Štajerske in pa tudi skozi vino in kulinariko,« je povedala Windischeva.

»Bodimo pozitivni, naredimo iz tega zgodbo«

Prva dama mariborskega turizma ohranja mirno kri. Kljub temu, da ostro nasprotuje kraji oziroma izposoji štajerskega simbola v francoski turistični publikaciji, na to gleda pozitivno.

»Že od nekdaj zagovarjam, da ponujamo in poudarjamo resnico in iskreno. Samo tako turisti ne bodo razočarani nad tem, kar bodo dobili. Opažam da so slovenska vina boljša in boljša ter da se pridružujejo francoskim vinom. Zdaj pa so si Francozi izposodili še naše srce. Torej glejmo pozitivno,« je povedala.

»Tudi oni nas smatrajo za nekaj posebnega, nekaj boljšega. Dajmo narediti zgodbo, pozovimo jih, da povejo kje je original. Pozovimo jih k sodelovanju,« je še dodala.

Francozi so se že opravičili

So pa v mariborskem zavodu za turizem že ukrepali neposredno pri strasburškem turističnem uradu.

»Poklicali smo jih in za nastalo situacijo so se nam opravičili. Povedali so nam, da bodo nemudoma umaknili vse slike z vseh svojih prospektov in področij promocije. Seveda pa to za nas ni dovolj,« je povedala Urbančič Windischeva.

Pri Zavodu za turizem Maribor - Pohorje v ponedeljek s francoske strani pričakujejo pisno opravičilo in pojasnilo, kaj bodo storili, da do tega v prihodnosti ne bi več prišlo.

»Pisali smo tudi na STO, da nam povedo, kako je z zaščito te blagovne znamke, ki je za nas zelo pomembna. Želimo pa si tudi sodelovanja s Francozi. Glede na to, da imamo v Mariboru najstarejšo vinsko trto, Francozi pa dobra vina, lahko sodelujemo,« je zaključila direktorica mariborskega zavoda za turizem.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice