Po družbenem omrežju Facebook je zaokrožil ganljiv zapis, v katerem se pacient zahvaljuje zaposlenim na nevrološkem oddelku v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor.

»Drage sestre, brati nevrološkega oddelka, hvala vam iz srca in duše za vso podporo,« je svoj zapis pričel Živko Mally, ki se je zaposlenim zahvalil za vso prijaznost, pozitivne besede in vzpodbudo. Res ste občudovanja vredne, sporoča pogumnim in potrpežljivim medicinskim sestram, ki z vsakodnevnim nasmehom polepšajo dan.

Ste zmagovalke zemlje, sonca, neba!

Nikomur ni lahko kadar zboli, vendar so srčni zaposleni v bolnišnici tisti, zaradi katerih je vse mogoče, je še poudaril Živko. Pravi, da ga boli srce, ko so pacienti do njih nesramni, neolikani in nasilni, kljub temu da medicinske sestre poskrbijo za njihove težave.

»Vsemu strežejo, vas previjejo, umijejo, preoblečejo, dajo protibolečinsko infuzijo, injekcijo, tableto, kadar ste žejni, vam dajo za piti, kadar ste lačni, vas hranijo, ker sami niste zmožni … Za zahvalo, da pridete malce k sebi, pa jih zmerjate z žaljivkami, jim pljunete hrano v obraz, fizično obračunavate z njimi. A je to potrebno?« je oster do nesramnežev.

Dodaja, da jim ne more nikoli povrniti tega, kar so storile za njega, a vendar jim je vedno na voljo, če bodo same kdaj kaj potrebovale: »Jaz osebno vas nikoli in nikdar ne bom pozabil. Če se kdaj srečamo izven bolnišnice, vas z veseljem povabim na kavico, tortico, kosilo ...«

Živko je v javni objavi pozval ljudi na Facebooku, da delijo zapis in pokažejo, da jim ni vseeno za medicinske sestre, brate, fizioterapevte in drugo zdravstveno osebje. 

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Upam,da se medinskega osebja spomnimo tudi takrat ko bodo oni potrebovali našo pomoč.❤

Dtt (nepreverjen)

Okej, še eden, ki potrebuje pozornost?!

Grizlly (nepreverjen)

E si tele... No pa daj, zboli z neko redko boleznijo in bodi na robu zivljenja. V tem trenutku ti privoscim, da nebi nikoli vec tako butasto razmisljal.

In reply to by Dtt (nepreverjen)

Tinček sin od kulaka (nepreverjen)

sere

Starejše novice