Foto: Jure Banfi
Maribor je korak bližje izgradnji garažne hiše pod pomožnim igriščem Ljudskega vrta. Zanimanje za javno-zasebno partnerstvo sta izkazala dva zasebna vlagatelja. Zdaj je na vrsti odločitev mestnega sveta.

Mestna občina Maribor želi v okviru javno-zasebnega partnerstva do konca leta 2025 na območju Ljudskega vrta izvesti projekt izgradnje garažne hiše in poslovnih objektov na zemljišču pod pomožnim igriščem ob Strossmayerjevi ulici. Opcijsko je mogoče del poslovnih objektov nameniti tudi za stanovanja. 

Sekretarka v službi za razvojne projekte in investicije Marija Tanacek je povedala, da naj bi garažna hiša obsegala tri etaže s približno 1316 parkirnimi mesti. Nad samo garažno hišo pa bi zgradili novo javno nogometno igrišče. 

»Želimo si zgraditi garažno hišo, ki jo Ljudski vrt nujno potrebuje na vzhodni strani. Že usklajeno s klubom bi bilo pomožno igrišče v času gradnje nekje drugje, ko pa bi se garažna hiša končala, pa se na streho garažne hiše namesti pomožni stadion,« je že pred časom za Mariborinfo razkril župan Saša Arsenovič. 

Izkazan interes za gradnjo

Mestna občina Maribor na začetku leta objavila javni poziv promotorjem k oddaji vloge o zainteresiranosti za izvedbo javno-zasebnega partnerstva za projekt izgradnje garažne hiše. Na poziv sta se odzvala dva javna promotorja. 

V kolikor želijo na občini nadaljevati z izvedbo javno-zasebnega partnerstva, morajo mestni svetniki na prihajajoči seji sprejeti odlog o javno-zasebnem partnerstvu, ki je podlaga za izvedbo javnega razpisa. 

Po potrjenem odloku bo Mestna občina Maribor objavila razpis za izvajalca. Na ta razpis se poleg promotorjev, ki sta že izkazala interes, lahko prijavijo tudi drugi zainteresirani zasebni partnerji. 

Gradnja bo potekala na nepremičninah, ki so v lastni Mestne občine Maribor. Ta bo za financiranje zagotovila zgolj zemljišča, vso ostalo financiranje pa bo prevzel zasebni partner. 

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Off (nepreverjen)

Šaško kaj pravi Janković glede izbire ?

Navijac (nepreverjen)

Pa da vidimo kako in kaj in kdaj

božidar (nepreverjen)

ukinit NK MARIBOR ,KAJ SE TO PRAVI

TABORČAN (nepreverjen)

MAŠ JAJCA TO REČT MENI V FRIS

In reply to by božidar (nepreverjen)

Majstermb (nepreverjen)

To je ovi Bozidar D. pametnjakovic iz foruma Večera...

In reply to by božidar (nepreverjen)

jernej88 (nepreverjen)

Super, končno! Upam, da čim prej realizacija...

božidar (nepreverjen)

naj navijači nk MARIBORA pridejo šajtrge malo vozit ne pa sami hantlmoherji

Starejše novice