Dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer so minuli petek prispeli domov z mednarodne izmenjave na Nizozemskem, pri enemu izmed dijakov je bil diagnosticiran koronavirus.

Mama okuženega dijaka nas je obvestila, da je bila okužba pri njenem otroku potrjena šele včeraj in ne v soboto, kot je poročala šola v elektronskem sporočilu, s katerim so informirali starše.

Dijaki so iz Nizozemske prispeli minuli petek, sledila je potrditev okužbe s koronavirusom pri enem izmed njih. Po navedbah v elektronskem sporočilu naj bi učiteljica na Niozemskem zagotovila, da tam nimajo potrjene okužbe, zato ni nujno, da je prišlo do okužbe na mednarodni izmenjavi.

GFML: Kot šola smo reagirali odgovorno in ažurno

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer je podala pojasnilo v zvezi z dijakom, ki se je iz Nizozemske vrnil okužen s koronavirusom.

Kot so zapisali, se je na Erazmus izmenjavo na Nizozemsko odpravilo 24 dijakov z dvema spremljevalcema že v sredo, 4. marca 2020, z zagotovilom nizozemske koordinatorke, da pri njih ni bilo potrjenih okužb in v soglasju s starši dijakov, pojasnjuje ravnatelj Zvonko Kustec

V nadaljevanju pojasnilo ravnatelja Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer objavljamo v celoti.

»Po neuradnih in nepreverjenih informacijah se je eden od naših dijakov, ki so bili na desetdnevni Erazmus izmenjavi na Nizozemskem, okužil s koronavirusom. Z Nizozemske so se dijaki vrnili v petek, 13. marca 2020, ob 17. uri, in ne da bi imeli stike z ostalimi dijaki, odšli domov. Ker v ponedeljek, 16. marca 2020, nismo imeli več pouka, se ti dijaki niso po vrnitvi z Nizozemske zadrževali več v šolski zgradbi. 

Informacijo o domnevno odkriti okužbi smo dobili 18. marca 2020, ko bi naj bila tudi potrjena. Domnevno zato, ker do tega trenutka nismo kot šola dobili nobene informacije od pristojnih inštitucij, ki so zadolžene za spremljanje in testiranje.

Zato smo, PREVENTIVNO obvestili vse ostale dijake (23), o domnevni možnosti okužbe, kar je storila po mojem navodilu koordinatorica izmenjave in jih pozvala, da ostanejo v samoizolaciji in spremljajo svoje zdravstveno stanje. Glede na vse zapisano mislim, da smo kot šola reagirali odgovorno in ažurno. Kot šola smo od včeraj v stalnem kontaktu s straši dijaka, ki sporočajo, da se dijak dobro počuti in dobro prenaša okužbo.«

Zvonko Kustec, ravnatelj Gimnazija Franca Miklošiča

Staršem še svetujejo samoizolacijo in spremljanje zdravstvenega stanja ter napotitev v zdravstveni dom, v primeru simptomov okužbe s koronavirusom.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Wkw (nepreverjen)

Žalostno kako smo kot družba postali alibični in samoobrambi.
"Saj je vseeno kaj je, samo jaz nimam nič s tem, nič ne vem ipd".

Starejše novice