Po tem, ko je konec februarja gostilna Pri treh ribnikih sporočila, da za vedno zapira svoja vrata, pa je temu sedaj očitno konec. Ena najbolj znanih mariborskih gostiln se tako znova odpira.

»Obveščamo vas, da se gostilna Pri treh ribnikih z današnjim dnem trajno zapira! Hvala vsem, ki ste bili vsa ta leta z nami.« To sporočilo je v zadnjih dneh februarja zaokrožilo po družbenih omrežjih.

Novica, da ena najbolj znanih mariborskih gostiln, ki je v svoji skoraj dvestoletni zgodovini pogostila na tisoče gostov, za vedno zapira svoja vrata, je takrat presenetila tudi mariborskega župana.

»Slabo pri tem je, na to nismo računali, da bo sedanji ponudnik, ki mu je kar dobro kazalo, zaprl vrata in to sedaj, ko bo promenada odprta,« je takrat povedal župan Saša Arsenovič

A vse kaže na to, da gostilna Pri treh ribnikih ne bo ostala dolgo zaprta, saj naj bi ta že kmalu znova odprla svoja vrata.

Šmigoc potrdil ponovno odprtje gostilne

Gostilna Pri treh ribnikih je v lasti mariborskega občinskega podjetja Mestne nepremičnine, ki je junija leta 2020 z družbo Terme Maribor podpisalo triletno najemno pogodbo

Za Mariborinfo je Ranko Šmigoc, direktor Mestnih nepremičnin razkril, da so Terme Maribor za pogodbo, ki se izteče junija leta 2023, odštele 68.400 evrov.

Tudi, če je bila najemnin plačana vnaprej, naj bi bile težave najemnika s financami in pomanjkanjem osebja glavni razlog za nepričakovano zaprtje. A očitno ne za dolgo.

Šmigoc nam je tako potrdil, da se gostilna znova odpira. »Da, informacije so preverjene in držijo,« je povedal za Mariborinfo.

Pri tem je dodal, da poslovne odločitve najemnika na more komentirati, tako tudi v Mestnih nepremičninah niso prejeli razloga za prvotno zaprtje.

»Smo pa zadovoljni, da so se prizadevanja Mestne občine Maribor in družbe Mestne nepremičnine pozitivno zaključila in da bo objekt ponovno deloval,« poudarja Šmigoc.

Prihodnje leto nov razpis za najem gostilne

Na Mestnih nepremičninah so potrdili, da najemna pogodba še vedno velja, tako Terme Maribor vsaj še eno leto ostajajo najemnik objekta.

In kakšna bo usoda gostilne po preteku pogodbe? »V sklopu nadaljnjega razvoja območja Mestnega parka bo za novega najemnika objekta gostilne Pri treh ribnikih, po izteku najemne pogodbe z družbo Terme Maribor, objavljen razpis za zbiranje ponudb. Nanj se bo lahko prijavil tudi sedanji najemnik,« so še za konec razložili na Mestnih nepremičninah.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pohorskisvizec

Dobra novica.

Katosan (nepreverjen)

Pa malo porihtajte zgradbi in okolico, Nič kaj lepo ni za videti......

Starejše novice