FOTO: Jure Banfi
Obnova Koroške ceste naj bi bila po prvotnih načrtih že končana, a izvajalec načrtovanih del ni uspel končati do predvidenega roka. Prav tako se bo za en mesec podaljšala sanacija na Šentiljski cesti.

»Zaradi gradbenih del pri ureditvi Koroške ceste bo delna, na nekaterih delih pa tudi popolna zapora pločnikov in vozišča Koroške ceste ter njenih priključkov na odseku od krožišča s Strossmayerjevo ulico do križišča z Gosposvetsko cesto veljala še vse do 17. avgusta,« so sporočili iz mariborske občine.

Družba Asfalti Ptuj, ki je izvajalec projekta, del ni uspel končati v predvidenem terminu, do 31. julija., zato so zaprosili za podaljšanje. 

Dela se bodo podaljšala tudi na Šentiljski cesti

Delna zapora na Šentiljski cesti, bo veljala še vse do konca tega meseca. Zapora je potrebna zaradi sanacije asfaltnega vozišča s prevleko. Izvajalec del, to je Nigrad, je zaprosil za podaljšanje, saj del ni uspel končati v predvidenem terminu, do 3. avgusta.Ob sanaciji vozišča bodo uredili tudi kolesarsko stezo. 

Šentiljska cesta bo še naprej delno (en pas) zaprta na odseku od ulice Ob potoku (odcep za Košake) do ulice Na prehodu (pod košaškim klancem). 

Obvoz je ustrezno označen in urejen, urejeni so tudi dostopi do objektov za stanovalce, dostavo in intervencijo ter reden odvoz smeti. 

FOTO: Jure Banfi

Na Mestni občini Maribor so pojasnili, da dela sovpadajo tudi z rušitvijo dveh hiš ob Šentiljski cesti, v okviru urejanja železniške infrastrukture, kar je vse skupaj podaljšalo za približno 10 dni. Ob sanaciji vozišča pa bodo uredili tudi kolesarsko stezo. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mari-bor-čan (nepreverjen)

Kdaj sploh je ta šalabajzerski Nigrad kaj dokončal v roku? Kot da gradijo avtocesto ne pa teh nekaj 100m. Kdor tem tipom zaupa izvajanje, se bo načakal.

Starejše novice