Zveza tabornikov Slovenije in Zavod za gozdove nadaljujeta z vseslovensko akcijo »Obnovimo slovenske gozdove«.

»Gremo v naravo! – Neguj gozd, neguj sebe«, je nadaljevanje uspešne kampanje iz leta 2014 »Obnovimo slovenske gozdove«. Namenjena pa je vsem, ki si želijo sodelovati pri nadaljnjem odpravljanju posledic naravne katastrofe – žledoloma in tudi tistim, ki si želijo ponovnega stika z naravo ter spoznavanja gozda kot dela življenjskega okolja.

Skrb za gozd in druženje

V soboto 15. oktobra, bodo po vsej Sloveniji organizirali nego sadik, ki so jih posadili v akciji leta 2014 in ostalega mladega gozda. Nam najbližja akcija bo potekala v okolici Slovenske Bistrice. Akcija bo potekala okoli tri do štiri ure, aktivnost pa bo razdeljena na dva sklopa. Pri prvem sklopu – neguj gozd – bo v ospredju nega gozda in gozdni bonton, pri »neguj sebe« pa druženje med ljudmi.

Prostovoljci zaželeni

Taborniki bodo do 15. oktobra na spletni strani Gremo v naravo zbirali prijave prostovoljcev, ki se jim bodo pridružili na akciji. Prostovoljce bodo skupaj s predstavniki Zavoda za gozdove naučili, kako strokovno izvedejo nego sadik. Poskrbljeno bo tudi za malico.

Gozdovi najpomembnejše naravno bogastvo

V Sloveniji gozdovi predstavljajo najpomembnejše naravno bogastvo. Gozdovi so neločljiv del našega naravnega okolja in opravljajo celo vrsto funkcij. »S sodelovanjem v akciji Zveze tabornikov Slovenije »Gremo v naravo: Neguj gozd, neguj sebe« želimo pozitivne izkušnje gozdarstva pri uporabi načel nege pri usmerjanju gospodarjenja z gozdovi pokazati tudi širši javnosti in povabiti prostovoljce, da se nam pridružijo pri nekaterih ukrepih nege mladega gozda, ki jih bomo v okviru akcije skupaj izvedli.,« je poudaril Damjan Oražem, direktor Zavoda za gozdove.

Vabljeni v Cigonco

Na področju ZGS Maribor akcijo izvajajo taborniki Društva tabornikov Rod XI. SNOUB Miloša Zidanška Maribor. Zbrali se bodo v soboto, 15. oktobra 2015 ob 9.30 pred Lovskim domom Cigonca (Cigonca 64, 2310 Slovenska Bistrica) in vabijo vse prostovoljce, da se jim pridružijo. Zaradi lažje organizacije prosijo, da se vsak udeleženec obvezno prijavi na spletni prijavnici, ki je dosegljiva na spletnem naslovu Gremo v naravo, svojo udeležbo pa javijo še lokalnemu koordinatorju Martinu Unuku (041 656 786, [email protected]).

Poskrbljeno bo za malico in spominsko darilce, udeleženci pa potrebujejo primerno obutev in oblačila za hojo po gozdnem terenu.

Urška Martinc

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice