Slika je simbolična.
Človeška zloba ne pozna meja. Uporabnica družbenega medija je delila srce parajoč zapis o konju Cross-u in kobili Nicey, ki sta izgubila življenje zaradi namerne zastrupitve.

Kot je zapisala uporabnica družbenega medija, je lani novembra na kmetiji v Radljah ob Dravi nenadoma zbolel in poginil njen konj Cross.

Rodovniški žrebec je bil star komaj tri leta in pred tem popolnoma zdrav. Naenkrat ni mogel več jesti in hoditi, zato so mu najprej pomagali domači veterinarji, nato so ga peljali še na kliniko.

»Na žalost ni preživel. V težkih mukah je zatisnil svoje iskrive črne oči,« je zapisala njegova lastnica. 

Dodaja, da so se mislili, da so bili za pogin krivi notranji zajedavci, saj ni nihče niti pomislil, da bi ga lahko kdo zastrupil.

»Določeni indici so sicer nakazovali, da bi lahko šlo za zastrupitev, ampak niti slučajno nismo verjeli, da bi bilo kaj takega mogoče,« je zapisala. 

Žalostna zgodba se je ponovila

»Žal se je pred dnevi ponovila popolnoma ista zgodba z našo Nicey,« v nadaljevanju zapiše lastnica. Popolnoma zdrava kobila je tako kot Cross naenkrat onemogla in nehala jesti. 

Takoj so se obrnili na veterinarje, skoraj en teden so se skupaj borili za njeno preživetje. A žal neuspešno. Nicey je za vedno zatisnila svoje oči. 

Pregledi niso pokazali nobenih posebnosti, razen enega indikatorja, ki je kazal na zastrupitev. 

Ostale konje komaj uspeli rešiti

Primerjali so izvide obdukcij obeh konj, povezali obe zgodbi, se posvetovali z več veterinarji doma in v tujini. Tako so spoznali, da sta njihova konja poginila zaradi namerne zastrupitve. 

Ob tem zapiše, da smo preostali dve kobil, Krono in brejo Nuti, komaj uspeli rešiti z razstrupitveno terapijo.

»Zdaj nam je jasno, da je nekdo, ki zagotovo živi nekje v bližini, s katerim se morebiti tudi srečujemo, tako podel, tako pokvarjen, tako neizmerno nečloveški, da je bil zmožen česa takšnega in se spravil na nedolžne živali,« jezno dodaja.

Kot pravi, bodo sprožili vse postopke, da najdejo človeka, »ki bo moral odgovarjati za svoja podla dejanja.«

Ob tem poziva lastnike konj v okolici Radelj ob Dravi, naj bodo pozorni na svoje živali. 

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Fischer (nepreverjen)

Gnilobe človeške

Starejše novice