Na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru je prejšnji teden, 25. avgusta, 52 profesorjev in sodelavcev prejelo elektronski sporočili, v katerih so jim grozili s smrtjo.

Takšnih pritiskov je vse več,  sporočajo iz Sindikata delavcev Univerze v Mariboru, kjer pravijo, da gre za posledico bolestne tekmovalne klime za točke, projekte in študente, ki je značilna za univerzitetni prostor.

Grožnje prijavili policiji

Na rektoratu Univerze v Mariboru so bili z grožnjami seznanjeni en dan po prejemu groženj, ki so jih na Ekonomsko-poslovni fakulteti po elektronski pošti prejeli 25. avgusta. Nemudoma so tudi obvestili Policijsko upravo Maribor za prioritetno reševanje, kjer se je nato zglasilo še šest oškodovancev. Mariborski policisti prav tako pozivajo še druge profesorje in zaposlene, da zadevo jemljejo resno in jo prijavijo policiji. 

»Univerza v Mariboru grožnje zaposlenim obravnava kot napad na integriteto Univerze v Mariboru s ciljem onemogočanja izvajanja poslanstva javne institucije. Vsak problem v okviru članic Univerze v Mariboru ne glede na področje, obravnavamo posebej in tekoče rešujemo probleme, ki se pojavijo,« so sporočili iz Univerze v Mariboru. 

»Policisti navedene grožnje jemljemo resno. Tako bi jih morali jemati tudi oškodovanci in prav je, da jih takoj naznanijo policiji. V policiji imamo do takih dejanj ničelno toleranco,« sporočajo iz Policijske uprave Maribor.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Navijac (nepreverjen)

Tile profesorji so tudi vredni svojega denarja....naj delajo tako kot mora in bido fer in vse ok...
V mojih casih se je nasel mojstery S D ki je metal se preden si vstopil v pisarno....pitem pa je strgal prijavnico in se hvala si mu moral tect.je ze pokojen....kurac od taksnega dr...in posleducno vodstva ki ga je krilo in ko je vida sla v grlo se je uredilo kao...

Starejše novice