Vsak peti Mariborčan je v zadnjem letu dostavo naročil prek Wolta.

Wolt, ponudnik dostave hrane in hitre trgovine, je v Mariboru prisoten že leto dni. V tem času so ga Mariborčani dobro spoznali, saj je že vsak peti v zadnjem letu naročil prek te aplikacije. 

Danes z njimi v štajerski prestolnici sodeluje že 88 ponudnikov, medtem ko za dostavo vsak teden skrbi 65 aktivnih dostavljavcev

Vse bolj pa postaja priljubljena dostava iz trgovin, ki v Mariboru predstavlja že četrtino celotne ponudbe. Postati želijo nakupovalno središče v žepu vsakega uporabnika.

Hamburger s sirom, čevapčiči in kepica kajmaka

V Mariboru Wolt sodeluje z 88 ponudniki, od katerih je 69 restavracij. Pri restavracijah lahko uporabniki izbirajo med več kot 3000 različnimi jedmi

Letos so Mariborčani najpogosteje naročali hamburgerje (40 odstotkov), sledijo jim pice (19,8 odstotkov), nato jedi z žara (18 odstotkov) in azijsko hrano (šest odstotkov).

Zanimivo je, da je med hamburgerji najbolj priljubljen hamburger s sirom (23,8 odstotka), sledi pa klasični hamburger (23,8 odstotka). Pri jedeh z žara so najbolj priljubljeni čevapčiči (13,7 odstotka), poleg katerih si kar 82 odstotkov uporabnikov naroči tudi kepico kajmaka.

Pri picah je najbolj priljubljena klasična (11, 6 odstotka), zelo radi pa naročajo tudi lignje (4,8 odstotka). Mariborčani so precej sladkosnedi, saj 7,3 odstotka naročil predstavljajo sladice, med katerimi so najbolj priljubljene pite in mafini.

Izjemno priljubljen dodatek h glavnim jedem je krompirček, naroči ga namreč vsak peti uporabnik.

65 aktivnih tedenskih dostavljavcev in uporabniki, ki naročajo vsak dan

Največ naročil je med tednom, in sicer v petek, sledita sreda ter četrtek. Naroča se ves dan, nekateri svoja naročila oddajo že med 9. in 10. uro, vendar večina kosilo naroči med 11. in 13. uro.

Povečano število dostav je tudi za večerjo, in sicer med 17. in 19. uro. V Mariboru za dostavo iz trgovin in restavracij pri Woltu tedensko skrbi več kot 65 aktivnih dostavljavcev. V letu dni so skupaj pri dostavljanju prevozili skoraj milijon kilometrov, poskrbeli pa so, da povprečni čas dostave ni bil daljši od 29 minut.

V Mariboru pa je kar nekaj takih uporabnikov, ki Wolt uporablja prav vsak dan, tako za dostavo jedi iz restavracij kot za dostavo iz trgovin, ki jo uporablja vse več uporabnikov.

Dostava iz trgovin v 30 minutah, najraje naročajo belo bageto

Kot omenjeno, številni štajerski uporabniki prek Wolta že posegajo po dostavi iz trgovin. Najraje naročajo belo bageto, mleko, žemljico, majonezo in čokolado.

Pri hitri trgovini gre predvsem za manjše nujne nakupe, ki z dostavo v 30 minutah preprečijo marsikatero nerodno situacijo, ko nam na primer zmanjka najpomembnejših sestavin. Iz trgovin se naročajo tudi darila, ki jih uporabniki posredujejo na naslov obdarjenca, najpogosteje je to kozmetika.

Segment dostave iz trgovin so pri Woltu začeli razvijati lani, razvija pa se izjemno hitro, saj trgovinski segment v Mariboru z 20 ponudniki predstavlja že četrtino celotne ponudbe. Med njimi najdemo Žito Trgovino Maribor, Lush kozmetiko, Zlatarno Celje, trgovino Zeleno japko, Sensilab, Hišo Kruha in številne druge.

V prihodnosti se bodo osredotočali na nadgrajevanje tega segmenta. Manca Šalehar, vodja marketinga pri podjetju Wolt, ob tem dodaja: »Nakupne navade potrošnikov se spreminjajo, pri čemer sta enostavnost in hitrost nakupa parametra, ki sta pomembnejša kot kdajkoli prej. Naslednji val e-trgovine bo potekal v smeri Q-trgovine (quick commerce - hitre trgovine). Ta segment torej prej sploh ni obstajal, saj rešitev za uporabnike, ki potrebujejo izdelke čim prej in svoje velike nakupe, za katere je potrebnega več časa in načrtovanja, spreminjajo v sprotne in manjše, enostavno ni bilo.«

Ob tem je dodala, da si želijo postati digitalno nakupovalno središče, ki ga bo vsak posameznik imel v svojem žepu. Najprej so zgradili kulinarični kotiček, zdaj pa ga nadgrajujejo s Q-trgovino maloprodajnih ponudnikov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice