»Pri Gregorju Vračku ni nič preprosto, zato se ne čudi, temveč se le prepusti,« piše Uroš Mencinger (foto: Mediaspeed).
Slovenija je včeraj postala 34. Michelinova destinacija, ki je prejela svoj Michelinov vodič oziroma 'rdečo biblijo'. Na radarju tudi edinstvena zgodba v Zgornji Kungoti.

Pet restavracij v Sloveniji si je prigaralo eno zvezdico, med njimi tudi Hiša Denk iz Zgornje Kungote. Znamenita Hiša Franko pa si je prislužila kar dveh zvezdici.

Kuharski mojster Gregor Vračko, ki neverjetno nadgrajuje stopinje znane kulinarične družine, je ob razglasitvi dejal, da je zelo presenečen in se nato zahvalil celotni ekipi.

»Hvaležni smo, da imamo možnost delati to, kar nas veseli in z ekipo, ki je temu zares predana - to je temelj, vse ostalo se gradi vsak dan znova, leta,« so se za Mariborinfo na neverjetno priznanje svojega dela odzvali v Hiši Denk.   

»Pri Gregorju Vračku ni nič preprosto, zato se ne čudi, temveč se le prepusti. Užitkom! Okusom! Ker zdaj ni treba po svetu, pač pa le v Kungoto. Ker zdaj hodijo po svetu (tudi) drugi slovenski mladi kuharji, toda še vedno vsi Gregorju Vračku priznajo, da nima nihče drug pri nas toliko tehničnega kuharskega znanja,« o njem piše VIVI - Šola okusov in prvi mož te kulinarične spletne strani, kulinarični kritik Uroš Mencinger.

Prepoznavno družinsko zgodbo restavracije Denk v idilični Zgornji Kungoti, streljaj od Maribora, je začela pisati mama bratov Vračko Majda Denk. V kulinaričnem svetu pa je tudi njegov brat, kuharski boem, David Vračko. Tudi slednji mimo Michelinovega vodiča ni šel neopaženo, prejel je priznanje »Michelin plate« za posebno kakovost hrane.

Gregor Vračko sicer pravi, da je najboljši chef njegov brat David.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kačji pastir (nepreverjen)

Uroš Mencinger rad dobro zastonj je in pije ! Seveda ni edini med " strokovnjaki " za popivanje .

Zikollino (nepreverjen)

Uli in njegova soproga Vivi ... spregledana oba ... jebalo te kuhanje ... iz kuhanja delate znanost ... zakaj? ... ker nobeden ne zna jajčko skuhat, kaj šele spečt ...

Hojs (nepreverjen)

Svaka čast Denk in Mak! Odlični zgodbi za MB in celo regijo

Starejše novice