Foto: Academic Dictionaries and Encyclopedias
Na dražbi so se za hotel Areh potegovali trije ponudniki, največjo ceno je ponudilo podjetje Nanomont s partnerji, med katerimi so tudi lastniki mariborske restavracije.

Stečajni upraviteljici Športnega centra Areh Olgi Tanko je v drugem poskusu uspelo prodati hotel Areh, ki je potreben obnove. Stečajna upraviteljica je spomladi želela prodati hotel za izklicno ceno 346.300 evrov, vendar ni nihče bil zainteresiran za nakup. Prejšni teden pa je izklicno ceno znižala na 290.000 evrov, prijavili so se trije interesenti, na koncu pa je bil prodan za 356.000 evrov, poroča Večer.

Kupec še ni znan

Stečajna upraviteljica je povedala, da zadeva še ni dokončna, saj stečajšno sodišče še ni izdalo soglasja k sklenitvi pogodbe. Tankova pričakuje, da bo kupec kupnino poplačal konec novembra, predajo objekta pa konec leta, kupca pa ni želela izdati. Po poročanju Večera naj bi za hotel ponudilo mariborsko podjetje Nanomont, katerega direktor je Zlatko Žilarević. V nakup pa naj bi bilo vključenih več partnerjev, med njimi tudi lastnika Baščaršije Saša in Zekira Marković.

Propadajoč hotel potreben prenove

Hotel ima 24 sob in restavracijo, ki je bil čez poletje vrsto let zaprt, zadnji dve leti pa tudi pozimi, saj ni bilo najemnika. Leta 2014 so vanj tudi vlomili in odnesli električne aparate ter druge naprave. Če se bodo novi lastniki odločili za celovito obnovo, bodo pri tem imeli omejitve, saj je potrebno ohraniti zunanjo podobo. Mariborski zavod za varstvo kulturne dediščine je na začetku letošnjega leta sprožil postopek vpisa podjetja v register kot eno novejših arhitektur.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice